Teknologisk Institut kom ud af 2013 med et tilfredsstillende resultat

Juan  Farré

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 20 10.

En rubyball over 3demner

Teknologisk Institut kom ud af 2013 med et tilfredsstillende resultat

Pressemeddelelse 14. marts 2017, opdateret 1. oktober 2020

 - og et styrket fokus på teknologianvendelse i det danske erhvervsliv.

Teknologisk Institut præsterede i 2013 et flot aktivitetsniveau med en stigning i omsætningen på 3,3 procent, svarende til en omsætning på 1.081,3 millioner kr. og et realiseret overskud på 32,7 millioner kroner. Instituttet har oplevet en pæn fremgang i den direkte kunderelaterede omsætning, svarende til en stigning på 7,1 procent i forhold til 2012. Forsknings- og udviklingsomsætningen tegner sig for 370,2 millioner kr. mod 382,7 millioner kr. i 2012.

Instituttets stigende aktivitetsniveau er et resultat af den gryende optimisme hos Instituttets kunder. Desuden sætter det to streger under Teknologisk Instituts stærke strategiske fokus på at sikre, at den nyeste teknologi og viden bringes i anvendelse som grundlag for erhvervslivets og samfundets vækst.
- Tendensen er, at det mere end nogensinde er brugen af nye teknologier, som baner vejen til markedet. I mange tilfælde kræver det dog ikke kun, at virksomhederne bruger den nyeste teknologi, men i højere grad kombinerer de nyeste teknologier. Det er en udfordring, vi, som multidisciplinært institut, meget gerne tager op, siger Teknologisk Instituts adm. direktør Søren Stjernqvist.

Markante satsninger er nødvendige i vækstdagsordenen
Instituttet satte i 2013 øget fokus på industriens teknologianvendelse ved at deltage i en række markante satsninger – herunder det omfattende projekt ’Produktion i Danmark’ og forsknings- og uddannelsessamarbejdet ’MADE’. Desuden har Instituttet oprettet en ny division for produktion samt nye laboratorier og testcentre. 2013 bragte også tilbud til industrien om automatisering af produktion og anvendelse af hightech pilotproduktion til udvikling af nye produkter.
Det er Instituttets mål at udbygge positionen som en væsentlig aktør i at sikre vækst og jobs ved at anvende teknologi til at øge produktiviteten, skabe innovative produkter og fastholde Danmarks konkurrenceevne.

- Vi står gerne på mål for at levere den væsentlige teknologiske indsprøjtning, der kan øge den danske konkurrenceevne og sikre det danske velfærdssamfund. Men hvis vi skal indfri ambitionerne om at udvikle og implementere innovative og højteknologiske løsninger, der skal skabe vækst, arbejdspladser og velfærd i Danmark i løbet af tre-fem år, er det en klar forudsætning, at samfundet investerer i teknologi og teknologianvendelse og gør teknologien bredt tilgængelig, siger Teknologisk Instituts adm. direktør Søren Stjernqvist.

Opdateret 1. oktober 2020: Adm. direktør Søren Stjernqvist er fratrådt. Juan Farré er ny adm. direktør.