Teknologisk Institut og Aarhus Universitet inviterer til åbent hus

Kurt  Hjort-Gregersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 32 95.

Halm

Teknologisk Institut og Aarhus Universitet inviterer til åbent hus

Teknologisk Institut og Aarhus Universitet inviterer til åbent hus onsdag den 7. oktober kl. 9-15 på biogasanlægget i Foulum, Burrehøjvej 43, 8830 Tjele.

Teknologisk Institut og Aarhus Universitet, Foulum, gennemfører, sammen med en række virksomhedspartnere, for øjeblikket projektet: Optimal forbehandling af halm og andre tungt omsættelige biomasser til biogasproduktion. Projektet er støttet af Food & Bio Cluster Denmark.

I projektet testes forskellige forbehandlingsmetoder for deres effekt på neddeling af halm mv. og dermed deres effekt på biogasproduktionen.

På dagen vil det være muligt at se en tysk maskine fra Weber Entech i drift, der virker ved ultralyd (link til YouTube).

Desuden vil Vogelsang fremvise sin ”DisRuptor”, som tidligere er blevet testet i projektet med gode resultater, se Vogelsangs hjemmeside. DisRuptoren er en mekanisk neddeling af halm og fibre i en gyllestrøm.

Endelig kan man se Vogelsangs ”BioCrack II”, som er den sidste teknologi, der skal testes i projektet, se Vogelsangs hjemmeside. BioCrack fungerer ved en elektrisk påvirkning af halm og fibre i en gyllestrøm.

Alle teknologier, der vises, fungerer ved at blive sat ind i en gyllestrøm fra reaktorens flydelag og pumpes efterfølgende tilbage til reaktoren. Partner i projektet, Astech, har en egentlig forbehandlingsteknologi, der også er testet i projektet, men som ikke udstilles på dagen.

Aarhus Universitet vil fremlægge de foreløbige resultater for de testede teknologier.

Tilmelding

Af hensyn til Covid-19 er det nødvendigt med tilmelding på mail til kuhj@teknologisk.dk. Skriv venligst, om du kommer kl. 9, 11, 13 eller 15. Der må højst være 20 pers/hold, så først til mølle.

Download invitation her: