Teknologisk Institut ruster op på holdbarhed

Eva-Marie  Lange

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 17 14.

Holdbarhed

Teknologisk Institut ruster op på holdbarhed

Kampen mod madspild og fokus på innovation indenfor megatrends som det plantebaserede betyder stor efterspørgsel efter kompetencer indenfor holdbarhed af fødevarer. Teknologisk Institut har derfor ansat Anne-Mette Frost som konsulent til at varetage rådgivning og koordinering af opgaver omkring holdbarhed, produktkvalitet samt produktudvikling i FoodtureLab.  

360 grader på holdbarhed

Anne-Mette Frost har mange års erfaring med antioxidanter bl.a. fra DuPont og kan særligt rådgive indenfor kemisk holdbarhed. Hun vil indgå i det eksisterende team af kompetencer indenfor kemisk, fysisk, mikrobiologisk og sensorisk holdbarhed på Teknologisk Institut, hvor du kan få en samlet vurdering og måling af holdbarheden på dine produkter. Vi kan også hjælpe dig med mærkning af dine produkter for at sikre, at gældende fødevarelovgivning overholdes.

Innovation og kampen mod madspild

Behovet for nye, bæredygtige fødevarer, convenience produkter og innovative smage har ført til øget aktivitet indenfor produktudvikling. Holdbarhed er et væsentligt og ikke altid helt ukompliceret kriterie for succesen af et nyt produkt eller en produktændring. Lagt sammen med et øget fokus på madspild, så er opmærksomheden rettet mod holdbarhed.

Sektionsleder Eva-Marie Lange har ansvar for gruppen for produkt- og procesudvikling af fødevarer på Teknologisk Institut. Hun uddyber her:

- Der er et stort fokus på innovation i branchen p.t. med megatrends som det plantebaserede, nye ingredienser og reduktion af madspild. Det giver en øget efterspørgsel efter holdbarhedskompetencer, som vi nu ruster op på med ansættelsen af Anne-Mette Frost, forklarer Eva-Marie Lange

Anne-Mette Frost selv ser frem til samarbejdet med fødevarebranchens mange små og store virksomheder:

- Jeg ser frem til at bruge mine kompetencer indenfor holdbarhed og produktudvikling på så mange produkter og forskellige virksomheder som muligt. Det er et område, som både understøtter innovation og mindre madspild, siger Anne-Mette Frost, konsulent på Teknologisk Institut.

Læs mere her

Står du helt konkret med en problemstilling indenfor holdbarhed? Så få et overblik over, hvad Teknologisk Institut kan hjælpe med indenfor holdbarhed.