Tips fra Kurt Bo Genefke - Hvad er billigst?

Bo  Genefke

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 39 81.

sedler i bunter og stablede mønter

Tips fra Kurt Bo Genefke - Hvad er billigst?

At købe et komplet robotanlæg eller at købe delene hver for sig?

forskellige dele til en makineDet sidste er fristende, da det på papiret virker billigere - men pas på!

Jeg ser desværre på mange af mine kundebesøg, at tingene ikke kører helt optimalt. Desværre lever brugerne med det, ud fra devisen; ”det kan jo nok ikke blive bedre”.

Dette medfører et fald i produktionsmængden og vil typisk kræve efterbearbejdning. Men da man ikke ser andet end ens egen produktion, ved man jo ikke bedre.

Måske tager man kontakt til en af leverandørerne, men får at vide, at det ikke kan blive bedre, og at det i hvert fald ikke er hans del, der er skyld i eventuelle fejl.

svensknøgler i en bunkeNår jeg arbejder mig ind i anlægget, er betingelserne for optimal udførelse af processen typisk ikke tilstede, dette skyldes ofte, at dem der har ”skruet” tingene sammen ikke ved, hvad der kræves.

Og da robotten hurtig kommer op på det, som en person manuelt kan udføre, er der ikke noget der indikerer overfor medarbejderen, at det skal gøres på en anden måde.

Da robotprocesanlæg hurtigt bliver meget komplekse, kan det endog være meget svært at gennemskue, hvad der er skyld i fejlen.

Jeg kan derfor kun anbefale, at man køber et komplet robotanlæg fra en erfaren leverandør indtil ens egen organisation har opnået den nødvendige erfaring og viden.

Endvidere anbefaler jeg, at man en gang imellem får udført et ”servicebesøg” af en
3. part til sikring af, at niveauet på anlægget er, hvad man kan forvente.