Tips fra Kurt Bo Genefke - Valg af robottype/mærke.

Bo  Genefke

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 39 81.

spørgsmålstegn

Tips fra Kurt Bo Genefke - Valg af robottype/mærke.

Jeg bliver tit spurgt om hvilken robottype/mærke, der er den bedste!

produktionsmaskineDet kan klassisk deles op i 3 svar:

Sv. 1              
Man har pt. en eller flere robotter kørende i sin produktion.
Er man gennemgående tilfreds med robotterne og leverandøren,
så bliv ved denne robot og leverandør.

Sv. 2
Man har ingen eller er mere end almindeligt utilfreds med robotten og leverandøren af denne. Når jeg skriver ”mere end almindeligt utilfreds”, så skyldes det at intern utilfredshed, typisk også vil gå udover en anden robot, man anskaffer sig. Og bare det at nogen kan lide den ene frem for den anden, er nok til at man ikke skal have to forskellige.

Og husk så, hvis man er helt fremme på forkant med udviklingen, så kan en leverandør jo ikke vide, hvordan en løsning skal laves, for så er man jo ikke på forkant. Men er man ellers tilfreds med resultatet af leveringen, trods de mindre uoverensstemmelser under forløbet -
så bliv ved denne robot og leverandør.

Du og din organisation er blevet klogere, og det er leverandøren og hans organisation også. Men leverandøren skal så heller ikke gentage fejlene på kommende anlæg.

Sv. 3              
Har man ikke en robot eller skal man finde en ny leverandør/robotmærke.
Kan den opgave, man ønsker at robottisere, løses af en enkeltstående robot, så er det ikke afgørende hvilket robotmærke man vælger, men mere om leverandørens organisation har erfaring svarende til netop din opgave!

Dette kan kun afgøres ved at se referenceanlæg - og helst flere fra den valgte leverandør og med tilsvarende løsning, som man ønsker, eller som leverandøren mener man skal have.

Det er meget vigtigt at referenceanlægget/-ene er i drift og har kørt minimum et år, så der er drifterfaring at trække på!
Man kan næsten ikke bruge tid nok på dette, og tro mig, man sparrer tid ved at gøre det!

Alene det at man selv, ens organisation (for det er vigtigt, at det er en tværorganisatorisk gruppe der udfører dette arbejde) og leverandøren får afstemt forventningerne, er guld værd.
Dette giver større tidsbesparelse på projektforløbet end forbrugt tid.

Falder man ikke ind under ovenstående, så er det klogt at hente eksperthjælp. Man er da på vej ud i noget, der kan være meget komplekst at gennemskue.