Tips fra Kurt Bo Genfeke

Bo  Genefke

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 39 81.

guldæg i rede

Tips fra Kurt Bo Genfeke

Guldægget

I den forgangne uge havde jeg ”fornøjelsen” af at krydse mit eget fodspor!

Under et virksomhedsbesøg så jeg, at de stadig fremstillede en automat, jeg skabte for små 20 år siden, i fuldstændig samme konstruktion som dengang.

Årsagen til at jeg skriver ”fornøjelsen” i citationstegn, er at det fik mine tanker til at løbe tilbage gennem mine 20 år som automation- & robottekniker.

spørgsmålstegn - mandNår jeg har forsøgt at forklare min tidligere chef, hvad tankerne bag arbejdet var, har jeg typisk fået svaret: ”Jeg forstår ikke din verden”, ligesom jeg tit er blevet mødt med udtryk som:

  • ”Hvor svært kan det være?”
  • ”Spørg leverandøren, han ved bedre”
  • ”Er det virkeligt nødvendigt at ændre, udbygge, omkonstruere, osv. så mange gange?”

Jeg har senere i min karriere mødt andre med de samme oplevelser.

Jeg har også tit fået prædikatet: ”Du er forud for din tid”.

Det at være forud for sin tid, er nok det mest sigende. Når man tænker på, at den før omtalte automat nu er grundlagt for 20 år siden og nok skal holde de næste 10 år i produktion, dvs. i alt 30 år. Det var der ikke mange der spåede dengang

Det kan være en sej kamp at vinde gehør for sine ideer, og mange giver op undervejs, fordi de ikke kan holde til de evindelige kommentarer, jvf. ovenfornævnte.

Og hvis man som leder ikke forstår den man sidder over for, og det sprog vedkommende taler, kan man meget nemt komme til at slå et ”guldæg” i stykker før det blev til en ”guldand”.

guldæg blandt hvide ægDerudover kan det være svært at vide, om man virkelig sidder overfor et ”guldæg”, da æg jo typisk er kamuflerede i forhold til de omgivelser de er i - tænk blot på strandfuglenes æg.


Ydermere er det måske slet ikke den person der kommer og fortæller løsningerne, der i virkeligheden er ophavsmanden! Ophavsmanden kunne være kamufleret, og måske i virkeligheden være en smed eller en elektriker.

Nu sidder du som leder måske med samme oplevelse som min tidligere chef gjorde - ”Jeg forstår ikke deres verden”, men hvis du nu gerne vil vide, om der er noget om snakken – ”har I fat i noget rigtigt der?” – Ja, så er der hjælp at hente.

Jeg tilbyder at gennemgå opgaven/arbejdet/løsningsforslaget og lave en kort rapport, naturligvis fortroligt, for ca. 10.000 kr.

Så kan du være sikker på, at du ikke slår ”guldægget” i stykker eller slagter ”guldanden”.

and