TRANS-LIFT et spring videre med ny produktkonfigurator

Robert  Sigaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 20 33.

TRANS-LIFT et spring videre med ny produktkonfigurator

Case under det afsluttede projekt Next Practice, nye innovationsformer
- se mere herom på denne side: 
Projekt Next Practice.
 

Smedevirksomheden TRANS-LIFT ApS laver individuelt tilpassede lagervogne og har nu også fået et værktøj, der skaber klarhed om specifikationen af produktet til salgsmødet.

Udfordring
Smedevirksomheden TRANS-LIFT i Ishøj producerer 100 procent kundetilpassede el-drevne lagervogne, hvilket differentierer dem fra konkurrenterne og sikrer stor ordretilgang. Men de er udfordret på, at kunderne ikke altid forstår de mange variationsmuligheder fra starten af. Det gør, at kunderne ofte vil ændre produktspecifikationerne, efter at aftalerne om produkterne er indgået. Det har medført, at TRANS-LIFT har brugt for lang tid på salg og produktion, aftalerne har været uklare og samlet set har det kostet virksomheden unødige penge.

Løsning
Løsningen var at skabe overblik over produktsortimentet, sikre tilpasningsparametrenes rentabilitet og udvikle et værktøj til at optimere kundetilpasningen og produktspecificeringen i salgsprocessen.
Sammen med konsulenter fra Next-Practice projektet har TRANS-LIFT udviklet en simpel produktkonfigurator, der gør det muligt at afgive præcise salgstilbud på fuldt specificerede produkter allerede ved første salgsmøde.
Værktøjet rummer alle variationer og priser på designmulighederne for en række udvalgte lagervogne. Herved synliggøres og prissættes hver enkelt tilpasningsparameter, løs- og reservedel. Værktøjet sparer tid, skaber klarhed om aftaler og giver præcise pristilbud. Det minimerer risikoen for at sætte prisen for lavt og letter dokumentationsarbejdet.
I sin nuværende form er det et excel-ark, men der er perspektiv i at udvikle det som en webplatform, der prisberegner ud fra specifikationerne.

Værktøjer
Der er udviklet en tool-kit-baseret måde at kortlægge produktsortimentet på, som forholder sig til kundebehov for - og pris på - tilpasningsparametre.
Der er udviklet en fuldt funktionel mock-up af en produktkonfigurator, der kan definere behovet sammen med kunden, specificere og prissætte produktet, så der er klarhed ved første salgsmøde. Begge værktøjer kan TRANS-LIFT bruge til at analysere på deres sortiment samt lave refleksioner over omkostninger ved den udstrakte kundetilpasning.

Proces
Next-Practice konsulenter har kortlagt TRANS-LIFT's produktportefølje, defineret rækken af variationer på reserve- og løsdele i produkterne, samt interviewet kernekunder om hvilke produktparametre, der betyder mest for dem. Desuden er der afholdt en række workshops med virksomheden under udviklingen af en mock-up på produktkonfiguratoren.
Konsulenterne har benyttet sig af interviews og co-creation workshops samt lavet rapid prototyping på selve konfiguratoren.