Byggeriets varmeakkumuleringskatalog

Thomas Juul Andersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 21 57.

Byggeriets varmeakkumuleringskatalog

På dette site finder du byggeriets varmeakkumuleringskatalog - iFabrix.

Formålet med kataloget er at skabe opmærksomhed omkring bygningskonstruktioner, som kan anvendes til energilagring, og at give rådgivere og arkitekter en nem mulighed for at regne på den energimæssige effekt ved at anvende disse konstruktioner.

Ved at tænke bygningskonstruktionernes evne til energilagring ind i projekteringsfasen kan man opnå mere energieffektive bygninger eller større frihedsgrader i bygningsdesignet.

I Kataloget er døgnlagringskapaciteten for hver konstruktion angivet, og ud fra det tal kan hele bygningens varmekapacitet beregnes vha. et af de fire beregningsværktøjer som kan ses i menuen til venstre.

Bygningens varmekapacitet er inputparameter i beregningsprogrammet Be-10 og har relativ stor betydning for bygningens samlede energiforbrug. Forskellen fra en meget let til en meget tung bygning er op til 15 % af det samlede energiforbrug.

Kataloget er udviklet med støtte fra Energistyrelsens Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP).

Tag pulsen på bygningens varmekapacitet.
I figuren nedenfor kan du se hvordan bygningens varmekapacitet påvirker energibehovet. Forøgelsen af energibehovet kan variere fra bygning til bygning.

Forøgelse af energibehov