Viden om Slagteri og Forædling Nr. 2

Susanne  Støier

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 27 18.

Viden om Slagteri og Forædling Nr. 2

Økologisk fodring giver seje koteletter
Koteletter fra grise fodret med 100% økologisk foder er markant mindre møre og en anelse mørkere i kødfarven end koteletter fra konventionelt fodrede grise. Det hænger højst sandsynligt sammen med en lavere daglig tilvækst.

Vand og kondens skal væk efter rengøring
Rengjorte produktionslokaler skal være tørre, før næste produktion startes op. Kondens og våde overflader, der drypper, kan forurene kød og kødprodukter med bakterier. Derfor er det vigtigt at sikre effektiv udtørring efter rengøring.

Ny model skal forudsige holdbarhed af oksekød
Med de nye hygiejneforordninger skal slagterier kunne dokumentere holdbarheden af deres produkter helt ud til forbrugerne. En beregningsmodel, der kan forudsige holdbarhed ud fra tid, temperatur og emballering er derfor under udarbejdelse.

Mørt og saftigt med marinering
Marinering forbedrer spisekvaliteten af svinekød, men effekten afhænger af råvare, fremstillings- og tilberedningsmetode.

Fokus og motivation giver resultater på bundlinjen
Bedre indtjening og større arbejdsglæde er blot to resultater af et projekt om bedre udnyttelse af ny teknologi som Danish Meat Research Institute har gennemført på et af Danish Crowns slagterier.

Avanceret udbeningsmaskine tæt på målet
Efter godt fem års udviklingsarbejde er verdens første maskine, der fjerner indre knogler fra forender, nu ved at blive testet som prototype på et slagteri. Maskinen forbedrer arbejdsmiljøet og sikrer arbejdspladser i Danmark.

Viden om Slagteri og Forædling Nr. 2  - udgivet 2007