Virketrang i Danmark - på jagt efter den danske vækstkultur

Leif Henrik Jakobsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 74.

Regnbuen på Aros Kunstmusem i Aarhus

Virketrang i Danmark - på jagt efter den danske vækstkultur

Er der en sammenhæng mellem kultur og vækst? Det korte svar er ”Ja”. Tilsammen kan otte kulturlag forklare 18 procent af den regionale variation i værditilvæksten i de lokale virksomheder. Kultur er med til at forklare, at nogle områder i Danmark har en højere vækst end andre.

Da kultur er vores adfærd, og da den er forskelig på tværs af landet, lægger det op til, at vi både lokalt og nationalt tilrettelægger vores vækstinitiativer, så de medtænker kultur som en vækstdriver på linje med andre vækstdrivere.

OECD har tidligere påvist, at fire vækstdrivere, som beskriver forretningsadfærd, giver en væsentlig og signifikant forklaring på vækstforskellene mellem lande. Ud fra analysen af vækstkulturen er der argumenteret for, at der tilføjes en femte vækstdriver – nemlig vækstkulturen – til den samlede forståelse af, hvad der kan forklare, hvad der skaber vækst i Danmark.

Teknologisk Institut har udarbejdet analysen ”Virketrang i Danmark - på jagt efter danske vækstkulturer” for REG LAB, på hvis hjemmeside rapporten er tilgængelig:.

En kort omtale af analysen kan også læses her i portrættet af den danske vækstkultur 

.