Virksomheder fik indflydelse på forskning og udvikling for 900 mio. kr. - 2010-2012

Mette Glavind

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 20.

Virksomheder fik indflydelse på forskning og udvikling for 900 mio. kr. - 2010-2012

I perioden 2010-12 har Videnskabsministeriet investeret knap 900 millioner kr. i opbygning af nye forsknings- og udviklingskompetencer i de Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter (GTS). Danske virksomheder har fået nu nye og bedre muligheder for indflydelse på investeringerne. Websiden er opdateret i maj 2012 og blev oprindeligt publiceret i april 2009.

BedreInnovation - logo

Videnskabsministeriet indgik i efteråret 2009 tre-årige resultatkontrakter med de ni GTS-institutter om, hvilke nye strategiske forsknings- og udviklingskompetencer institutterne skal opbygge, og hvilke nye teknologiske servicetilbud de skal udvikle til gavn for danske virksomheder.

Videnskabsminister Helge Sander opfordrer dansk erhvervsliv til at deltage aktivt i debatten:

- Dermed sikrer vi, at vi søsætter de projekter, som bedst muligt understøtter virksomhedernes innovationsaktiviteter ved at give dem hurtig adgang til fremtidens teknologier og nye viden.

Videnskabsministeriet åbnede den 24. april 2009 hjemmesiden www.BedreInnovation.dk.

Her kan virksomheder, interesseorganisationer og andre interessenter frem til 1. juli kommentere over 200 forslag inden for 15 temaer vedrørende fremtidens teknologiske service. Forslagene spænder vidt fra funktionelle materialer på nano- og mikroskala, fremtidens energiteknologier og oplevelsesøkonomi til plastteknologi og fremtidens it-visualisering og -interaktion.

- Her kan små og store virksomheder og deres brancheorganisationer blandt andet bidrage med, hvor de ser, de teknologiske udfordringer presser sig på. På den måde er de med til at sikre, at Videnskabsministeriet indgår kontrakter med GTS-institutterne om de mest erhvervsrelevante teknologiske og forretningsmæssige områder, siger Helge Sander.

På baggrund af dialogen med erhvervslivet og andre interessenter vil GTS-institutterne efterfølgende færdiggøre deres forslag til resultatkontrakter. Det er Rådet for Teknologi og Innovation under Videnskabsministeriet, der vurderer GTS-institutternes endelige forslag til resultatkontrakter og bestemmer, hvilke aktiviteter der skal sættes i værk inden for den årlige bevilling på ca. 290 mio. kr.

Yderligere oplysninger

 • Videnskabsminister Helge Sander via informationschef Allan Boldt på tlf: 33 92 97 39
 • Oplysninger om www.BedreInnovation.dk fås ved at kontakte chefkonsulent i Forsknings- og Innovationsstyrelsen, Søren Jensen, tlf. 33 92 99 04, e-mail sje@fi.dk

Fakta om GTS
GTS-nettet består af 9 almennyttige GTS-institutter. GTS-nettet understøtter innovationen i dansk erhvervsliv ved at sælge viden og rådgivning på almindelige kommercielle vilkår. De samarbejder med virksomheder og offentlige institutioner om blandt andet udvikling og implementering af ny viden, test, proces- og produktoptimering, kvalitetssikring, certificering og benchmarking.

GTS-nettet har en årlig omsætning på ca. 2,8 mia. kr. og beskæftiger ca. 3.400 medarbejdere. Videnskabsministeriet (nu Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser) medfinansierer risikovillig opbygning af viden på institutterne ved at indgå resultatkontrakter om viden-opbygning inden for nye fremspirende videnfelter på forkant af efterspørgslen på det private marked. Resultatkontrakterne udgør ca.10 % af GTS-nettets omsætning.

De 9 GTS-institutter er:

 • Agrotech
 • Alexandra Instituttet
 • Bioneer
 • Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut
 • Dansk Fundamental Metrologi
 • DELTA
 • DHI
 • FORCE Technology
 • Teknologisk Institut

Links