10 gode grunde til at tage til ROBOTBRAG 2022

Kurt  Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 11.

-

10 gode grunde til at tage til ROBOTBRAG 2022

Teknologisk Institut åbner den 5. maj portene til årets robotfest, ROBOTBRAG 2022 herunder DIRA Business. Her i artiklen har vi samlet 10 ting, som du kan opleve.


Før man har set sig om, er det blevet tid til ROBOTBRAG 2022, hvor du kan opleve nutidens og fremtidens robotter og få hjælp og inspiration til at knække koden til robotteknologi i din virksomhed.

Ikke nok med at du kan opleve morgendagens robotter og få uvildig rådgivning, så vil ROBOTBRAG 2022 også sætte fokus på en problematik, som især i dansk erhvervsliv bekymrer – den omfattende og udbredte mangel på arbejdskraft.

I den her artikel forsøger vi at give et overblik over alle de ting, du kan opleve og få hjælp til den 5. maj, når Teknologisk Institut sammen med Dansk Robot Netværk (DIRA) igen åbner dørene til robotfest i Forskerparken i Odense fra klokken 9:30 til 16:30.
 

1. Robotinnovationshallerne

I Teknologisk Instituts tre robotinnovationshaller vil du til ROBOTBRAG 2022 kunne opleve nutidens og især fremtidens robotter. Du kan komme i dialog med uvildige robot- og automationsspecialister fra Teknologisk Institut, som kan hjælpe dig med at finde den rette kombination af robotteknologi til jeres virksomhed.

Vi har i år valgt at gøre din oplevelse rundt i robothallerne lidt anderledes. I år sætter Teknologisk Institut nemlig fokus på, hvorfor man skal bruge robotter. Derfor er de forskellige stande delt ind i tre temaer – kvalitet og sikkerhed, mennesker og ressourcer og nye muligheder.

2. ROBOTBRAG-tænketanken

Som noget helt nyt vil journalist og moderator Nynne Bjerre spørge en innovationsdirektør og nogle af Danmarks førende produktionsvirksomheder, hvor robotter kan være med til at løse manglen på hænder, hvor vi kan gå nye, mere innovative veje med robotter, og hvordan deres vinderstrategi til indføring af robotter ser ud.

3. Robotindustriens udstillingsvindue

Mød mere end 75 leverandører, når Dansk Robot Netværk (DIRA) igen har slået det helt store cirkustelt op og som noget nyt har slået græsset på et område udenfor til udendørsrobotterne i anledningen af DIRA Business. Her kan du tage en snak med alle DIRA’s udstillere, og du kan være med til at fejre netværket.

DIRA fylder nemlig 40 år i år, og det bliver fejret med flag, fødselsdagskage og en jubilæumsmiddag.

4. Cobot Lab

For mange danske virksomheder vil automatisering med brug af samarbejdende robotter – cobots – være en vital vej til at fastholde konkurrenceevnen og kompensere for mangel på arbejdskraft.

Derfor har Teknologisk Institut et Cobot Lab, der udelukkende indeholder de nyeste cobot-teknologier. Til ROBOTBRAG 2022 kan du opleve disse robotter og få en snak med robotspecialisterne – blandt andet også om mulighederne i projektet Cobot Knowledge Lab.

5. Baristakaffe og brunsviger

For de fleste starter en god dag med en god kop kaffe og – hvis man er ekstra heldig – en lækker kage. Det samme gælder for en god robotfest.

Til ROBOTBRAG 2022 vil der blive serveret baristakaffe flere forskellige steder, og der vil være rigeligt med fynsk brunsviger til alle.

-

6. Spot og en masse andre avancerede robotteknologier

ROBOTBRAG er ikke kun en fest for de mange deltagere, udstillere og Teknologisk Instituts specialister. Det er også en fest for robotterne.

Du kan nemlig opleve både robothunden Spot, flere andre selvkørende robotter, droner, industrirobotter og andre avancerede robotløsninger, når du går på opdagelse til ROBOTBRAG 2022.

7. Tre inspirerende konferencespor

Ikke nok med at du kan gå rundt og opleve robotter og snakke med virksomheder og specialister på egen hånd, så kan du også sætte dig tilbage i en stol og lade dig inspirere og informere om nutidens og fremtidens robotteknologi til Teknologisk Instituts to konferencespor.

Her kan du blandt andet blive opdateret på de nyeste trends og tendenser i det robotteknologiske univers, blive inspireret af, hvordan danske eksportsucceser sikrer høj kvalitet i produkterne, og få indblik i, hvordan den nyeste kamerateknologi kan indgå i kvalitetssikring af dine processer, og lære om, hvordan kunstig intelligens kan genkende bestemte materialer, og hvordan robotter kan udskille værdifulde produkter til genanvendelse.

Herudover inviterer DIRA også til et konferencespor, som præsenterer de tre nominerede til DIRA Teknologiprisen.

Du kan se hele konferenceprogrammet her

8. Rådgiverhjørnet

Få sparring og tips til din konkrete automationsudfordring i Rådgiverhjørnet i én af Teknologisk Instituts robotinnovationshaller til ROBOTBRAG 2022.

Her vil Teknologisk Instituts erfarne automationsspecialister stå klar til at hjælpe dig fra strategi til virkelighed. Du kan som virksomhed komme med din idé eller udfordring i relation til automationsprocesser og få svar på om det kan automatiseres.

Udover at få konkret sparring til automationsprocessen bliver det muligt at blive introduceret til udviklingen af en strategisk køreplan for nye robotløsninger – både til brug på og uden for fabriksgulvet.

9. Nyt udendørsområde til robotter og droner

Som noget helt nyt er der til dette års ROBOTBRAG et sted kun for udendørsrobotter. Her er der rigeligt med plads til, at de mobile robotter og droner kan boltre sig både på græsset og i højderne.

10. Mød de nye robotspirer

Mød virksomhederne, der lige nu er en del af den fynske, innovative kuvøse for robot-startups – Odense Robotics StartUp Hub.

StartUp Hubben har siden 2016 budt mere end 30 virksomheder velkomne til et acceleratorforløb for startups med særligt potentiale, og til ROBOTBRAG kan du møde de nuværende robotiværksættere:

-