10 ting du skal opleve til ROBOTBRAG 2023

Kathrine Viskum Rasmussen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 20 73.

-

10 ting du skal opleve til ROBOTBRAG 2023

Teknologisk Institut åbner sammen med Dansk Robot Netværk den 3. maj dørene til årets brag af en robotfest, ROBOTBRAG 2023 herunder DIRA Business. Vi udpeger her 10 ting, som du ikke må gå glip af.


Der er mindre end en måned til.

ROBOTBRAG er lige rundt om hjørnet, og vi glæder os meget til at slå dørene op for jer den 3.-4. maj 2023 i Odense.

Vi har under videoen samlet nogle af de ting, som du skal sørge for at opleve.
 

1. 2.800 kvadratmeters robotinnovation

Brandslukkende droner, terrængående robothunde og hårdtarbejdende robotarme. I Teknologisk Instituts tre robotinnovationshaller vil du kunne opleve nutidens og især fremtidens robotter. Du kan også komme i dialog med uvildige robot- og automationsspecialister fra Teknologisk Institut, som kan hjælpe dig med at finde den rette kombination af robotteknologi til jeres virksomhed. 

2. ROBOTBRAG-tænketanken

Journalist og moderator Nynne Bjerre styrer slagets gang til ROBOTBRAG-tænketanken, som rummer blandt andet en innovationsdirektør og personer fra nogle af Danmarks førende produktionsvirksomheder. Her vil de komme med deres bud på, hvordan danske virksomheder kan komme tilbage i robotførerfeltet.

Som noget helt nyt har Teknologisk Institut i år lavet en omfattende robotanalyse, som tager pulsen på robotter og automation i Danmark lige nu. Tænketankens medlemmer vil også tage udgangspunkt i resultaterne fra denne analyse.

Se hvem ROBOTBRAG-tænketanksmedlemmerne er i programmet her

3. Robotindustriens udstillingsvindue både inde og ude

Mød mere end 70 leverandører, når Dansk Robot Netværk (DIRA) igen har slået det helt store cirkustelt op og igen i år har slået græsset på et område udenfor til udendørsrobotterne. Her kan du tage en snak med alle DIRAs udstillere, og du kan opleve teknologierne og snakke med menneskene bag de tre nominerede teknologier til DIRA Teknologiprisen 2023. 

4. Tre inspirerende konferencespor

Ikke nok med at du kan gå rundt og opleve robotter og snakke med virksomheder og specialister på egen hånd, så kan du også sætte dig tilbage i en stol og lade dig inspirere af nutidens og fremtidens robotteknologi til Teknologisk Instituts to konferencespor.

Her kan du blandt andet blive opdateret på de nyeste robottendenser på 30 minutter og blive inspireret af, hvordan Novo Nordisk har automatiseret en ellers manuel inspektion, hvordan Taasinge Elementer knækkede koden til automation, og hvordan Vestas automatiserende vedligeholdelsen af vindmøllevinger. Du kan også høre om fremtidens mobile robotter, om robotter til grøn omstilling og meget, meget mere.

Herudover inviterer DIRA også til et konferencespor, som præsenterer de tre nominerede til DIRA Teknologiprisen 2023, som er Ropca med sin autonome skanningsrobot ARTHUR, Seasight Solutions med løftesystemet Autonomous Positioning System og OnRobot med teknologien D:PLOY.

Du kan se hele konferenceprogrammet her

5. Uvildig robotrådgivning og -kompetenceløft

Få sparring og tips til din konkrete automationsudfordring, når Teknologisk Instituts erfarne automationsspecialister stå klar til at hjælpe dig fra strategi til implementering.

Du kan som virksomhed komme med din idé eller udfordring i relation til automationsprocesser og få svar på om det kan automatiseres.

Teknologisk Institut står også klar til at hjælpe dig i gang med udviklingen af en strategisk køreplan for nye robotløsninger i din virksomhed – til at kortlægge jeres muligheder, udpege fælderne og gøre jer klar til at træffe en investeringsbeslutning på et oplyst, uvildigt grundlag.

Endeligt kan du også få hjælp til kompetenceløft af medarbejdere, der skal arbejde med robotteknologi.

6. Automation i bakgear

Fremstilling af nye produkter med gamle dele kan være en af nøglerne til grøn omstillingssucces i produktionsvirksomheder. Teknologisk Institut giver på en af ROBOTBRAG-standene eksempler på remanufacturing. Du kan som opvarmning læse den her overbliksartikel om begrebet.

7. En flyvetur til Mars

Rumgiganterne NASA og ESA er i fuld gang med en storstilet rummission, som jagter svar på, om der engang har været liv på planeten Mars. I den forbindelse er Teknologisk Institut blevet udvalgt til at programmere kamerasystemet til den robotarm, som skal flytte jord- og klippeprøver ombord på en returraket.

Kom og få sand mellem tæerne og en smagsprøve på de udfordringer, der opstår, når robotterne forlader Jordens overflade.

8. Kan du vinde over en robot?

Teknologisk Institut har med udgangspunkt i samarbejdet med Viggo Hansen, OnRobot og Universal Robots for Odense Kommune udviklet endnu et interaktivt kryds og bolle-spil, hvor du kan prøve kræfter med en robot.

Tror du, du kan vinde?

9. Din næste kollega i Cobot Lab

Kom og spark dæk til et bredt udvalg af kollaborative robotter i Teknologisk Instituts Cobot Lab – og hør nærmere om dine muligheder for at deltage i enten et opkvalificerings- eller udviklingsforløb med brug af cobot-teknologier.

10. Baristakaffe og brunsviger

Traditionen tro serverer vi Fyns stolte kagespecialitet og en god kop kaffe til. Det skal du da heller ikke gå glip af.

Bliver du mere sulten af kigge på robotter, vil der også være mulighed for at købe frokost i et udendørs madområde.

 

-