Robotterne bygger ud i Odense

Kurt  Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 11.

-

Robotterne bygger ud i Odense

Oktober, 2014

Robotteknologi i Odense har vokseværk. Teknologisk Institut udvider således de nuværende faciliteter med en ekstra hal, som skal fungere som robotindustriens innovationshal. Odenses borgmester er glad for udvidelsen og forudser, at den kan skabe flere job og vækst i Danmark.

- Vi har gennem længere tid ønsket en mere afskærmet innovationshal til vores robotingeniører, siger centerchef Kurt Nielsen fra Teknologisk Institut, hvorefter lidt af sløret til årsagen bag løftes.

- Vi bliver flere og flere medarbejdere, og det kræver naturligvis plads. Derudover oplever vi et stigende behov for et rum til lidt mere fortrolighedspræget udvikling, fortæller centerchef Troels Oliver Vilms Pedersen fra Teknologisk Institut, der ikke kan fortælle mere om, hvad det indebærer.

En vej til verdenseliten
Teknologisk Institut udvider således faciliteterne med 70 procent til en total på 2000 kvadratmeter. Den ny robotinnovationshal, som forventes færdigbygget til sommer, skal sikre vide rammer for produktudvikling af både velfærdsteknologi og mere industriel robotteknologi - helt fra idé til pilotproduktion.

- Hovedtanken er at skabe endnu bedre betingelser for iværksættere, samtidig med at vi får et stærkt, rummeligt arbejdsrum til - i tæt samarbejde med virksomheder - at skabe endnu bedre vilkår for produktiviteten i dansk industri, siger Kurt Nielsen.

- Den fynske robotforskning og innovation er i færd med at etablere sig i verdenseliten inden for flere grene af robotteknologi. Denne hal vil kun forstærke Danmarks position i den globale udvikling, siger Troels Oliver Vilms Pedersen.

Han tilføjer, at innovationshallen også vil give fornyet styrke til en af Teknologisk Instituts nyere arbejdsgrene - velfærdsteknologi.

- Velfærdsteknologi er en guldmine af gevinster for det danske samfund, som vi nu får endnu bedre forudsætninger for at folde ud fremadrettet, pointerer Troels Oliver Vilms Pedersen.

Odense er robotland
Fyn har siden 90'erne opbygget en spirende industri og unik forskning inden for robotteknologi centreret omkring Odense. Teknologisk Instituts robotaktiviteter er eksempelvis vokset fra 2 til 70 medarbejdere inden for de seneste 10 år.

Det er en udvikling, som glæder den odenseanske borgmester Anker Boye.

- Teknologisk Institut har længe været en af bannerførerne i de robotteknologiske landvindinger, som tager sit udspring i Odense. Den her udvidelse er ikke kun godt nyt for Odense, men også Fyn og hele Danmark, siger borgmester Anker Boye og fortsætter.

- Jeg glæder mig personligt til at se, hvad der kommer til at rulle ud fra den nye innovationshal.
Det gælder både de konkrete teknologiske løsninger og de nye job, der forhåbentligt bliver skabt i det fynske og danske erhvervsliv.

Anker Boye tror også, at udvidelsen i et større perspektiv kan være med til at udvikle og forbedre Fyns position som Nordeuropas centrum for innovativ robotteknologi.