36 mio. kroner til Odense som kraftcenter for sundheds- og robotteknologi

Kurt  Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 11.

36 mio. kroner til Odense som kraftcenter for sundheds- og robotteknologi

Vækstforum for Region Syddanmark satser på Odenses stærke kompetencer inden for velfærds-, sundheds- og robotteknologi og giver godt 36 mio. kroner til, at et af fremtidens væksterhverv bliver udviklet og forankret i regionen. Teknologisk Institut er med i projektet ”Sund Vækst”, der er det ene ud af i alt fem projekter, der sammenlagt støttes med 36,6 mio. kroner.

”Sund vækst” er ansøgt af Odense Kommune og modtager ca. 12 millioner kroner i støtte. Et af delprojekterne handler om robotteknologi som redskab til genoptræning og forebyggelse af patienter med apopleksi. Ved hjælp af IT i en træningsmåtte vil man udvikle nye metoder til at genoptræne patienter, der har haft blodprop eller blødning i hjernen. I delprojektet deltager RoboCluster og Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi.

Ud over ”Sund Vækst” er der blandt andet blevet bevilget penge til, at RoboCluster sammen med 16 forskellige organisationer fordelt over det meste af regionen kan gøre robotfestivalen til et fyrtårn for regionen, der skal kunne tiltrække såvel turister som fagligt interesserede. Blandt organisationerne er Syddansk Universitet, Designskolen Kolding, Vestjysk Musikkonservatorium i Esbjerg og Kunsthallen Brandts. Endvidere har Vækstforum bevilget penge til RoboClusters klyngeinitiativ, udvikling en ny patientkuffert til behandling og pleje af hjertepatienter i eget hjem samt det Regionale Teknologicenter for robotter, sensorer og intelligente systemer (RTC).

Læs mere om bevillingen og de øvrige bevilligede projekter hos Region Syddanmark