3D-print - Velkommen på AM.teknologisk.dk

Jeppe Skinnerup Byskov

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 28 65.

3D-print - Velkommen på AM.teknologisk.dk

2010 blev et travlt år på AM-fronten hos Center for Produktudvikling, der både etablerede nyt AM-netværk, et innovationskonsortium og var med i temadage og seminarer om emnet.

1. maj 2010 var der premiere på det netbaserede AM-netværk, AM.teknologisk.dk, under Center for Produktudvikling.

Netværket har det klare formål at formidle viden om AM til det danske erhvervsliv og støtte de enkelte virksomheder i at bruge teknologien. Alle, som anvender AM, påtænker at anvende AM eller som bare er nysgerrige omkring AM, er velkomne til at melde sig ind i netværket og dermed få et login til sitet, herunder også forskere, studerende og medarbejdere på virksomheder, oplyser Jeppe Skinnerup Byskov. Det fortælles videre, at netværket faktisk er en slags videreførelse af det tidligere RM-netværk, der efter en succesfuld periode med mange gode aktiviteter stoppede ved udgangen af 2007.

Alle, der anvender AM, påtænker at anvende AM, eller som bare er nysgerrige omkring AM, er velkomne til at melde sig ind i netværket, oplyser konsulent Søren Skov Bording fra Center for Produktudvikling.

Vi oplever ofte, at interessen for netværk generelt bevæger sig i bølger. Nye netværk omkring nye emner har stor tilslutning og høj aktivitet. Efter et par år aftager aktiviteten, fordi deltagerne har suget den viden ud, de har brug for, og typisk går netværket ind i en form for dvaletilstand, som først afsluttes, når der kommer ny næring til i form af teknologiske gennembrud eller ny viden.

 

 

En særlig undergruppe for virksomheder med egne AM-maskiner
AM har virkelig fået et boost med mulighederne inden for SLM-, SLS- og SLA-teknologierne, der giver virksomhederne mulighed for ikke blot at fremstille nøjagtige prototyper, men også mindre serier af færdige produkter eller produkter med helt nye funktionaliteter. Der er stor, interesse for teknologiernes muligheder, og mange virksomheder kan få succesfuldt udbytte af dem, udtaler Jeppe Skinnerup Byskov.

Han håber, at både små, mellemstore og store virksomheder vil melde sig ind i netværket og dele viden og erfaring på området.

Vi har endvidere planer om at oprette en særlig maskingruppe i AM-netværket for virksomheder, der har deres egne AM-maskiner. På den måde håber vi, at aktørerne vil få fordele af at dele netop deres erfaring omkring parametre og materialer osv.

AM vil føre til paradigmeskifte
Hos Center for Produktudvikling er vi glade for at have sat gang i netværket. Det er nemlig vores erfaring, at nogle virksomheder ikke opnår det fulde udbytte af teknologierne, fordi de fra starten af deres udviklingsprojekt ikke har haft den fornødne viden om design til AM-produktion. Det håber jeg, at netværket kan være med til at råde bod på, siger Jeppe Skinnerup Byskov. Han tilføjer, at AM.teknologisk.dk både vil give input til design for AM-fremstilling og give case stories som inspirationsmateriale for medlemmerne af netværket.

AM giver hidtil usete frihedsgrader inden for geometrier og de funktionaliteter, man kan bygge ind i produkterne. Man behøver ikke længere være fastlåst af traditionelle regler omkring design for manufacturing. AM baner dermed vej for et paradigmeskifte inden for konstruktion og design, og vi har endnu slet ikke set kreativiteten udfolde sig 100 % for, hvad der er muligt med disse teknologier, mener Jeppe Skinnerup Byskov.

Deltagerne i AM.teknologisk.dk vil blive inviteret til forskellige AM-arrangementer i løbet af årene.

AM-netværket vil give dig

  • Nemt indblik i udvikling og forskning inden for AM. Måske din virksomhed kan blive en del af et kommende forskningsprojekt?
  • Direkte besked om relevante nyheder om AM. Dermed skal du ikke selv bruge mange timer på at surfe på internettet for at finde nyeste viden. AM netværket giver dig overblikket.
  • Viden og inspiration om AM ved forskellige arrangementer.
  • Adgang til webportal med omfattende inspirationsmateriale i form af casebeskrivelser af AM-produkter osv. Disse kan være i form af billeder, tekst og film. 
  • Indblik i design guides for AM-fremstilling.
  • Links til download af den nyeste og bedste software
  • Links til internationale brugergrupper samt adgang til brugergruppe på LinkedIn.
  • Overblik over nationale og internationale seminarer, konferencer og messer samt links hertil.

 

Additive Manufacturing
Der er mange begreber, der dækker over disse fremstillingsteknologier. Begrebet AM er valgt frem for det tidligere anvendte RM, idet AM anvendes som begreb i forbindelse med udvikling af standarder på området.
Se ASTM F42 standard F2792-09.

Interesseret i AM netværket eller innovationskonsortiet?
Skriv en mail til Jeppe Skinnerup Byskov.

Gode idéer?
Har du emner, du gerne vil have behandlet hos Center for Produktudvikling. Skriv kort om emnet i en mail til Jeppe Skinnerup Byskov.