Volkswagen, Siemens og Bosch er forsøgskaniner i nyt projekt: Kunstig intelligens og robotter skal være nemmere at adoptere

Jacob  Kortbek

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 52.

Kunstig intelligens på Teknologisk Institut

Volkswagen, Siemens og Bosch er forsøgskaniner i nyt projekt: Kunstig intelligens og robotter skal være nemmere at adoptere

Teknologisk Institut indgår i nyt EU-samarbejde om at udbrede højtavancerede teknologier.


Moderne, højtavancerede teknologier skal styrke europæiske virksomheders konkurrenceevne i et nyt projekt, hvor en nemmere deling af viden og erfaring skal spille sammen med adoptering af ny teknologi. 

EU har afsat hele 112,5 millioner kroner til projektet, der hedder Smart Human Oriented Platform for Connected Factories - eller bare SHOP4CF.

Og faglig leder på Teknologisk Institut Rasmus Hasle er en af de hovedansvarlige i projektet. 

- De europæiske universiteter og vidensinstitutioner sidder inde med en masse fantastisk forskning og viden om de nyeste teknologier. Vores opgave er at skabe værdi ved at implementere teknologierne i en industrinær kontekst, fortæller han.

-

De store virksomheder er med

Helt konkret er opgaven at udbrede teknologi, der afhjælper mennesker i anvendelsen af alt fra kollaborative robotter til kunstig intelligens og cyber-security – og meget mere.

Projektet er søsat af EU og er et samarbejde mellem et konsortium af knap 20 nøgleaktører på området, herunder Volkswagen, Siemens og Teknologisk Institut.

- I løbet af projektet skal vi lave fire store pilotinstallationer, hvor vi modner og demonstrerer de her nye teknologier. Herefter er spørgsmålet, hvordan vi bygger en forretningsmodel op omkring tiltagene, hvilket også er en væsentlig del af projektet, forklarer Rasmus Hasle.

 


Til gavn for SMV'erne

SHOP4CF-projektet blev officielt skudt i gang den 1. januar 2020, og skal drives frem til den 31. december 2023. Og selvom det indtil videre er store virksomheder som Volkswagen, Siemens og Bosch, der skal agere forsøgskaniner og prøve kræfter med de nye, avancerede teknologier, har projektet en helt anden målgruppe på sigt.

- Tanken er, at vi anvender mange af de teknologier, der indtil nu kun har været tilgængelige på universiteterne ved projektets industripartnere. Grunden til, at der netop er valgt at arbejde med store multinationale virksomheder, er, at der i sådanne virksomheder ofte er en anden risikobetonet investeringsvillighed. Gennem projektet fokuseres der på at levere løsninger, der er teknisk relevante og rentable for små- og mellemstore virksomheder i hele Europa, forklarer Rasmus Hasle, hvortil han tilføjer:

- Målet er at etablere en open source-platform, der giver alle adgang til en række redskaber, der gør det nemmere at adoptere nye teknologier og dele viden og erfaringer, der styrker bæredygtigheden og konkurrenceevnen i Europa.

Du kan læse mere om SHOP4CF-projektet her


Teknologisk Institut har i de seneste 10 år positioneret sig som et af de førende forsknings- og teknologicentre inden for robotteknologi og kunstig intelligens i Europa. Få et overblik over Instituttets projekter inden for området her.