900 mio. kr. til nye teknologier til gavn for det danske samfund - 2015

Søren  Stjernqvist

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 20 01.

Materialer

900 mio. kr. til nye teknologier til gavn for det danske samfund - 2015

Teknologisk Institut stiller med 30 stærke forslag til Styrelsen for Forskning og Innovations nye resultatkontrakter.

Styrelsen for Forskning og Innovation skal investere ca. 900 mio. kr. i udvikling af nye teknologiske kompetencer og serviceydelser til gavn for dansk erhvervsliv.

På hjemmesiden bedreinnovation.dk/institut/teknologisk-institut kan du finde de 30 forslag fra Teknologisk Institut til, hvordan pengene skal investeres.

Forslagene danner basis for GTS-institutternes endelige ansøgninger til den aftale, der eksisterer mellem Styrelsen for Forskning og Innovation og de ni GTS-institutter, den såkaldte ”Resultatkontrakt”.

Resultatkontrakterne indgås med tre års mellemrum mellem GTS-institutterne og Styrelsen for Forskning og Innovation, og bidrager i høj grad til institutternes udvikling af ny viden målrettet danske virksomheder.

Bedre Innovation 2015

- Teknologisk Instituts resultatkontrakt er essentiel for den strategiske udvikling af nye kompetencer og serviceydelser: Det er i resultatkontrakten, vi beskriver, hvad Instituttet vil bidrage med til glæde og gavn for dansk erhvervsliv, for samfundet og for os selv. Og det er her, vi konkretiserer vores faglige virkelyst med afsæt i Instituttets strategi og prøver at se tre år frem, siger adm. direktør Søren Stjernqvist, Teknologisk Institut.

Instituttet har i år stillet 30 forslag til aktiviteter, som italesætter både den teknologiudvikling, der skal løse aktuelle brede samfundsmæssige udfordringer og den specifikke udvikling af key-enabling teknologier, der understøtter danske virksomheders konkurrencedygtighed. Aktiviteterne er helt centrale for, at Instituttet kan udvikle og implementere de innovative og højteknologiske løsninger, der skal skabe vækst, arbejdspladser og velfærd i Danmark i løbet af tre-fem år.

- Teknologisk Institut er en helt central aktør for innovationen og teknologianvendelsen i det danske erhvervsliv. Resultatkontrakten er med til at udvikle vores tilbud til dansk erhvervsliv, som omfatter en helt unik, multidisciplinær kompetenceplatform suppleret med Danmarks mest avancerede laboratoriefaciliteter og samarbejde med førende internationale videninstitutioner, siger Søren Stjernqvist videre.

De 30 forslag fra Teknologisk Institut kan ses på 
bedreinnovation.dk/institut/teknologisk-institut sammen med forslag fra de øvrige GTS-institutter. Websiden er åben for kommentering fra virksomheder og andre interessenter frem til den 14. maj 2015.

De kommentarer, der bliver afgivet, skal give GTS-institutterne inspiration til at forbedre deres forslag og kan samtidig være med til at hjælpe Styrelsen for Forskning og Innovation med at prioritere hvilke forslag, der skal have støtte til at blive ført ud i livet.

Derfor opfordrer Teknologisk Institut interesserede virksomheder til at kommentere alle relevante forslag.