Analyse af fibre og fibermaterialer

Anne Christine Steenkjær Hastrup

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 16 02.

Analyse af fibre og fibermaterialer

Der er ingen tvivl om, at nøglen til produktion af papirmasse og fibermaterialer med de ønskede egenskaber ligger i råvarerne - specielt i fibrene. Derfor er det en stor fordel at kende fordelingen af fibrenes længde, bredde, grovhed og form i produktionsprocessen. Dette kan hjælpe med at forudsige egenskaberne for det færdige produkt.

På Teknologisk Institut udfører vi forskellige serviceydelser for både industrien og universiteterne ved udvikling og test af fibre og nye biomaterialer. Vi har specialistkendskab til fibre og har forskellige instrumenter til test og produktion af fibermateriale. Vores nye W&L Fiber Tester giver en hurtig og præcis måling af alle de nødvendige oplysninger om fiberegenskaber; form, grovhed og procentdel af fiberfindele.

Fiber Testeren kan udføre statistisk behandling af data, og kvaliteten af det færdige produkt kan estimeres fra målingen. Fx kan papirstyrke og grovhed forudsiges på basis af fiberegenskaberne.

Vi har udstyr til formning af handsheets fra den forarbejdede pulp som et indledende skridt i test af fibrenes egenskaber forud for vådformning.

Teknologisk Instituts Fiberlaboratorium deltager i både nationale og internationale forsknings- og udviklingsprojekter i samarbejde med industrien i og uden for Danmark. Vi har ekspertise i at forvandle innovativ forskning til produkter med gode afsætningsmuligheder.

Vi hjælper med udvikling af fibre til emballage, éngangsservice, æsker mv. i nye typer af fibre
 

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

  • Måle grovhed og procentdel af findele
  • Måle længde, bredde og form på fibre
  • Levere mikroskopibilleder af fibrene
  • Levere statistisk behandling af data
  • Rådgivning omkring fiberegenskabernes indvirkning på produktets egenskaber
  • Producere handsheets til prøvning af styrkeegenskaber (træk, riv, bøjning)