Anvendelse af elektroniske vendesystemer til forebyggelse af tryksår og arbejdsskader

Birgitte Østergård Sørensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 15 25.

Billede af forskellige teknologiske hjælpemidler

Anvendelse af elektroniske vendesystemer til forebyggelse af tryksår og arbejdsskader

Projektet har til formål at afprøve og evaluere anvendelsen af elektroniske vendesystemer til sengeliggende borgere på institutioner med jævnligt behov for forflytning i sengen. Dette for at tilvejebringe solid dokumentation for de potentielle økonomiske såvel som ikke-økonomiske effekter ved dets anvendelse samt for udarbejdelsen af en national business case. Ydermere har projektet til formål at evaluere processen ved implementering af elektroniske vendesystemer og derigennem tilvejebringe solide implementeringsanvisninger – best practice - for at kunne medvirke til en succesfuld potentiel implementering på nationalt plan.

Projektet er delvist finansieret af Digitaliseringsstyrelsen (Digitaliseringsstyrelsen finansierer projektledelse og evaluering) og løber fra 4. januar 2016 til 1. december 2017. Projektet er et samarbejde mellem Aabenraa Kommune (projektleder), Ishøj Kommune, København Kommune og Viborg Kommune.

EVS er et hjælpemiddel, hvormed omsorgspersonale kan vende borgere i sengen. Da EVS bevilliges som et APV-hjælpemiddel, er projektets primære målgruppe medarbejdere, der foretager forflytningen af borgeren i sengen, imens projektets sekundære målgruppe er sengeliggende borgere på institutioner med jævnlig behov for forflytning. Som angivet i projekttitlen forventes det, at man ved anvendelsen af EVS kan forebygge dannelsen af tryksår hos borgeren og forebygge arbejdsskader hos personalet.

I evalueringen indgår elektroniske vendesystemer fra virksomhederne Vendlet og TurnAid.

Teknologisk Institut varetager rollen som ekstern evaluator.