Arla Foods har succes med Lean

Claus  Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 37 74.

Arla Foods har succes med Lean

Arla Foods Korsvej Mejeri blitzer sig til Lean - efter et grundigt forarbejde med uddannelse og kurser

Blitz er et meget brugt ord på Arla Foods Korsvej Mejeri lidt uden for Fredericia. Blitz er nemlig den måde, ostemejeriet har valgt at blive Lean-virksomhed på. Og det er en måde, der virker, fastslår mejerichef Christian B. Sørensen, som i løbet af bare et halvt års tid kan pege på overbevisende resultater.

Korsvej Mejeri har tre målsætninger for Lean. Kapacitet og effektivitet skal op, trivslen på arbejdspladsen skal styrkes og antallet af fejl skal ned.

- Selv om det hele er meget nyt, viser vores målinger, at det går den rigtige vej på alle tre områder, siger Christian B. Sørensen.

En sport at gøre det endnu bedre
Lean er spændende at være med til. Det er Birgit Thomsen og Gitte Sørensen helt enige om efter at have været med til Blitz-forløb i pakkeriet.

- 5S er rigtig godt til at skabe orden, så vi ikke skal lede efter tingene, siger operatør Birgit Thomsen, der er 5S-ansvarlig i sin gruppe.

- Lean gavner også sikkerheden, fordi der ikke står paller eller andet, man kan snuble over, i gangområderne, tilføjer Gitte Sørensen, der som sikkerhedsrepræsentant har en særlig interesse i orden på arbejdspladsen.

Medarbejderne har i det hele taget godt mod Lean, og der er nærmest gået sport i at gøre tingene endnu bedre på de ugentlige tavlemøder.

- Det er godt, at alle kolleger kan bidrage med forslag via gule sedler på Lean-tavlen, og at vi selv prioriterer forslagene, siger de to operatører og Lean-piloter.

Download hele artiklen her