Asset Management - Total Productive Maintenance – TPM

Palle  Grøndahl

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 35 25.

mænd der snakker

Asset Management - Total Productive Maintenance – TPM

Stabilitet udgør en stor del af grundlaget for at kunne drive en virksomhed efter Lean-principperne. Total Productive Maintenance, er et koncept, der er udviklet af Seiichi Nakajima i 1971, med fokus på at skabe virksomheder, der har:

  • Effektivt udstyr, der ikke havarerer, ikke producerer defekte emner og ikke har småstop
  • Produktionsmedarbejdere, der kan identificere defekte emner, lokalisere udstyrsfejl samt udføre basale vedligeholdsopgaver
  • Arbejdspladser, hvor maskinbetjeningen er simpel og nem, arbejdet kan udføres sikkert og produktiviteten er høj

Dermed går Lean og TPM godt i spænd. Ikke mindst idet begge tilgange har fokus på målstyring, løbende forbedringer, visuelle og effektive arbejdspladser, standardisering, systematik og kompetencer.

Ved at implementere TPM i din virksomhed vil vedligeholdet af anlæggene blive systematiseret, så komplekse opgaver styres, udføres og optimeres af kvalificerede vedligeholdsmedarbejdere. Derudover vil de grundlæggende vedligeholdsopgaver - så som rengøring, smøring, efterspænding og inspektion - udføres af produktionsmedarbejdere - med de fordele, det medfører.

Samarbejdet mellem produktionen og den tekniske afdeling vil blive strømlinet i forhold til at optimere maskineffektivitet. Dels gennem systematisk arbejde med at højne maskinernes tilgængelighed og ydelse samt reducere mængden af defekter. Derudover arbejdes der systematisk på at designe og installere maskineri, der kan honorere de krav, der stilles til det.

Konsulentydelser
De grundlæggende principper i TPM gælder stadig, selvom konceptet har en del år på bagen. Udfordringen ligger i dag i at tilpasse idéerne til den virkelighed, vi omgives af og gøre brug af de muligheder, den teknologiske udvikling tilbyder.

Inden for TPM-området tilbyder Teknologisk Institut blandt andet ydelser inden for:

  • Implementering af TPM
  • Udvikling af OEE for visualisering af maskineffektivitet og opsætning af understøttende processer
  • Implementering af operatørstyret vedligehold
  • Specialiseret vedligehold (læs mere her)
  • Effektivt indkøb og implementering af nyt udstyr. Herunder opsætning af projektgodkendelsesproces, udvikling af projektplan og Life Cycle Costs / Life Cycle Profit-beregninger
  • Forbedringsaktiviteter i den tekniske organisation - herunder samarbejde om optimering af udstyrseffektivitet

Kurser
Udbyg dine egne eller dine kollegers kompetencer inden for ovennævnte områder gennem et virksomhedstilpasset forløb eller på et af følgende kurser: