ATEX-standardisering

Steen  Christensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 93.

ATEX-standardisering

Teknologisk Institut deltager aktivt i standardiseringsarbejdet under ATEX direktivet

Teknologisk Institut deltager aktivt, når IEC (International Electrotechnical Commission), CENELEC og CEN udarbejder standarder, der omfatter udstyr (materiel) til anvendelse i områder med eksplosiv atmosfære – Ex-områder. IEC-standarder bliver almindeligvis harmoniseret i Europa og udgivet som en EN-standard uden væsentlige tekniske ændringer og derefter harmoniseret under ATEX-direktivet. 

Teknologisk Institut er ved Steen Christensen formand for National komiteen (DS - S 531) i Danmark. Udvalget beskæftiger sig med standarder for både det mekaniske og det elektriske udstyr (materiel) der skal opfylde kravene for at kunne anvendes i et Ex - område.  

Ved at deltage i diverse standardiseringsmøder har Instituttet altid en opdateret viden omkring kravene til Ex-materiel, således at vi kan formidle den opdaterede viden om Ex-kravene til de danske fabrikanter og brugere af Ex-materiel. Teknologisk Institut opnår også et stort globalt netværk gennem deltagelse, der kommer vores kunder til gode, når materiel skal eksporteres til lande uden for Europa.

Læs mere om ATEX-direktiverne.