Auto-ID Center: Logistiktest og RFID - Near Field Communication – NFC

Finn  Zoëga

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 31 70.

Testhal for transportsimulering efter internationale standarder

Auto-ID Center: Logistiktest og RFID - Near Field Communication – NFC

Vi har i tidligere behandlet udviklingen indenfor forskellige mærkningsteknologier og teknologier, som revolutionerer registreringer og informations-indsamlingen. På siderne "De mærkelige koder"  og  "Brug af mobiltelefoner i supermarkeder"  omtaltes mobil anvendelse af stregkoder og de såkaldte QR-koder. Her omtaler vi en af de teknologier, NFC-teknologien, som var meget gennemgående med masser af nyheder, demonstrationer og løsninger på årets (2011) RFID Journal Live konferencen i Orlando, Florida.

Billede af Google telefon, som kan læse NFC

Forbindelsen til fremtiden
Det mest nyskabende aspekt i NFC-teknologien er muligheden for at transmittere oplysninger over korte afstande hurtigt, enkelt og sikkert uden en fast forbindelse. NFC-teknologien virker ved, at en enhed (fx mobiltelefon eller PDA) holdes op til et læsefelt (tag eller anden enhed), og en autorisation og udveksling af oplysninger går i gang.

Teknologien fungerer trådløst uden at binde brugeren op med kabler. Der læses blot indenfor et par centimeter – deraf navnet Near Field Communications. Nogle af de applikationer, der er til rådighed, hjælper os med at overføre vigtige oplysninger sikkert, andre tilbyder nye og forbedrede tjenester, som kan gøre hverdagen lettere for brugeren.

En ting er sikkert: NFC-teknologien vil blive af international betydning og spredes hurtigt over de næste 2–3 år via enkle og brugervenlige løsninger.

I Asien benyttes teknologien allerede hver dag i mobiltelefoner, via kort, skærme o. lign. flere steder. Den understøtter fx køb af billetter, betalinger i butikker eller forskellige individuelle services og konfigurationer. Sideløbende med dette, er en dynamisk udvikling på vej, som søger at udvikle løsninger, som vil stille NFC til rådighed for store dele af offentlighedePå verdensplan er stadig flere leverandører og institutioner ved at udvikle applikationer og udstyr til denne teknologi i fremtiden.

Ifølge en ny analyse fra KPMG vil betaling med mobiltelefonen, den såkaldte smartphone, eksplodere de kommende år. I Danmark er det Nets, det tidligere PBS, der har snor i udviklingen, men Nets kan meget hurtigt blive løbet over ende af den teknologiske udvikling i resten af verden.  Google ruller i øjeblikket en sådan løsning ud, og lancerede de første forsøg med NFC i form af tjenesten Google Wallet, hvor man kan betale via NFC med sin Google telefon i forskellige butikker i USA.

I vort Auto-ID center - har vi muligheden for at demonstrere de forskellige teknologier og drøfte mulighederne for anvendelsen med virksomheder og interesserede.