Automationseksperten anbefaler: 360 graders automationsanalyse

Bo  Genefke

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 39 81.

Automationseksperten anbefaler: 360 graders automationsanalyse


Når man står overfor beslutningen om at springe ud i automatiseringsprojekter med robotteknologi, er der en masse ukendte faktorer og variabler, der er afgørende for, hvor succesfuld projektet kan blive.

For at eliminere så mange ukendte faktorer som muligt har seniorspecialist Bo Genefke fra Teknologisk Institut udviklet et 360 graders analyseredskab til automationsprojekter.

Formålet med analysen er at finde ud af, hvor teknologien er i dag - hvad der fx er muligt at løse med robotteknologi og samtidig finde ud af, hvor medarbejderne i virksomheden befinder sig i forhold til viden og kompetencer.

- Når man uddanner folk til robotteknologi, så er det vigtigste, at man overvejer robotteknologiens teknologiske stadie versus medarbejdernes viden. Det gælder om at finde det bedste match, så medarbejderen forstår den teknologi, de møder, fortæller seniorspecialist Bo Genefke og fortsætter.

- Er der et for stort gab imellem den viden, medarbejderen har, og den viden teknologien kræver, så bliver de frustreret, og i værste fald opgiver de. Modsat; hvis medarbejderen har viden og kompetencer, der ligger langt højere, end hvad teknologien kræver, så bliver det kedeligt, og han/hun mister motivationen.

Bo Genefkes 360 grader automationsanalyse består af op til 12 trin, hvoraf de fire første trin typisk er ens for alle automationsprojekter. De resterende otte trin kan identificeres med udgangspunkt i virksomhedens individuelle behov og projektets muligheder.

Ved hvert trin vurderes den viden, virksomheden allerede har, og det sammenlignes med graden af kompleksitet, automationsprojektet har. Disse to tal viser det samlede "videngab", som er forskellen mellem virksomhedens eksisterende niveau og det niveau, projektet kræver for at blive succesfuldt.

Videngabet må højest være 1 "trin" for at sikre succes af automationsprojektet. (se figuren nedenfor)

Bo Genefke 360 graders automationsanalyse

Med udgangspunkt i den første vurdering af projektets interne viden og automationsprojektets sværhedsgrad, bliver der automatisk lavet et såkaldt "spider web chart". Diagrammet giver et visuelt overblik over, hvor automationsprojektet halter ift. viden eller bevæger sig på et for højt kompleksitetsniveau.

Spiderdiagram fra 360 graders automationsanalyse

I ovenstående diagram kan man tydeligt se, hvor virksomheden allerede har en høj grad af intern viden, og hvor der er brug en ekstra indsats.

Virksomheden kan erkende, hvilken hjælp de skal søge hos partnere og leverandører af robotløsningen.

Med udgangspunkt i diagrammet kan analysen udbygges med en vurdering af den eksterne viden, man evt. henter ind i automationsprojektet, som så er med til at lukke de forskellige videngab.

Bo Genefkes 360 graders automationsanalyse

Ved at tilføje vurderinger af ekstern viden i analysen giver diagrammet nu et langt højere positivt indtryk på automationsprojektet.
Spider diagram Bo Genefke 360 graders automationsanalyse