Banebrydende automationstiltag lokker gæster til Open Lab

Kurt  Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 11.

Banebrydende automationstiltag lokker gæster til Open Lab


Mange virksomheder er ved at få øjnene op for automatisering med robotter i deres produktion - og det kunne mærkes til et Open Lab hos Teknologisk Institut afholdt af MADE (Manufacturing Academy of Denmark).

- Fremtidens produktion i Danmark er et rigtigt vigtigt emne. Vi ser i stigende grad, at produktion kommer tilbage til Danmark, og både små og mellemstore virksomheder har behov for at automatisere for at kunne levere de produkter, som vi kan levere, udvikle og producere i danske produktionsvirksomheder, fortæller robotekspert og teamleder Anders Billesø Beck fra Teknologisk Institut.

LÆS OGSÅHer er hvad dansk produktion efterspørger

Netop fordi danske virksomheder vælger at flytte deres produktion hjem eller bibeholde den eksisterende produktion, er det nødvendigt for virksomhederne at begive sig ud i automatisering for at opretholde deres konkurrencemæssige fordel.

- Derfor har MADE formået at samle næsten 100 mennesker, der er interesseret i at lære og se de næste skridt for automation inden for dansk produktion. Det er netop den interesse, vi har brug for for at højne automation i Danmark, siger Anders Billesø Beck.

Robotteknologien bliver konkret
På MADEs Open Lab får gæsterne mulighed for at møde hinanden, roboteksperter, robotintegratorer, robotudviklere og ikke mindst robotterne selv.

Én af dem, man kunne møde på dagens Open Lab, var Mads Pedersen, udviklingschef hos GRIPA, der laver specielle sugekopper til robotter.

- Noget af det vi kan, er at specialfremstille sugekopper, sådan at de passer bedre til produktet og derved opnår hurtigere hastighed. Vi prøver at lave et modulsystem med en række hyldevareprodukter, som nemt kan udskiftes med forskellige værktøjer - og ikke kun vores egne sugekopper, men også andre mekaniske gribere eller andre former for værktøjer, fortæller Mads Pedersen.

LÆS OGSÅBrug dine medarbejderes kompetencer, når du skal automatisere

Med et Open Lab-arrangement håber MADE og Teknologisk Institut at inspirere gæsterne fra danske virksomheder til komme i gang med at automatisere dele af deres produktion.

- De deltagende gæster på dagens Open Lab får mulighed for både at høre om de nye og mest banebrydende automationstiltag, vi har haft gennem MADE, men de har også mulighed for at komme ud og se og røre de forskellige robotteknologier, og det får måske netop sat tingene lidt i perspektiv - og får gjort tingene lidt mere nærværende. Så kan man bedre se sin egen produktion koblet sammen med de teknologier, man ser. Jeg håber, det kan gøre, at der er flere danske virksomheder, som kommer videre med deres automation, konkluderer Anders Billesø Beck fra Teknologisk Institut.

I ovenstående video kan du få et audiovisuelt indtryk fra Open Lab-arrangementet samt høre hvorfor, der er så stor interesse for automatisering i virksomheder.