Bedre flow og flottere bundlinje

Knud Erik Hilding-Hamann

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 14 21.

Produktivitetsfremmende forbedringer, med hjælp fra LEAN, har skaffet Unitstaal A/S en 20 % flottere bundlinje samt mindsket overarbejde blandt medarbejdere.

Bedre flow og flottere bundlinje

Bundlinjen tegner 20 procent bedre, og overarbejde er næsten afskaffet, efter Unitstaal A/S har gennemført et forløb med LEAN 5S. Arbejdsgange er nu sat i system, i samarbejde med virksomhedens ledelse og medarbejdere, til gavn for både virksomhed og ansatte.

Unitstaal er en produktionsvirksomhed, som leverer komponenter og tanke i rustfrit stål til mejeri- og føde-varesektoren. Ligesom mange andre virksomheder, står de over for interne udfordringer. Virksomheden ønsker blandt andet at sikre bedst mulig produktivitet og samtidig give med-arbejderne mere ansvar og indflydelse på den daglige planlægning gennem medstyrende grupper.

LEAN sætter struktur på arbejdsgangene
Unitstaal beslutter sig derfor for at benytte det LEAN-værktøj, der kaldes 5S. Værktøjet handler i korte træk om at rydde op, holde orden, skabe struktur, systematisere og lave standarder for at holde styr på arbejdsgange og værktøjer. Medarbejderne på Unitstaal har været med i hele processen. De har gennemgået alle arbejdsprocesser og tilhørende værktøjer i produktionshallen, de har foreslået rationaliseringer og forbedringer, og de har bestemt, hvordan produktionshallen skal indrettes for at fungere optimalt.

Bedre produktivitet med medarbejderne i front
Med processen har fulgt et større udbytte. Dette ses både i forhold til virksomhed og medarbejdere.

”Vi ønskede at give medarbejderne i værkstedet mere indsigt og medbestemmelse for derigennem at mindske fejl og øge produktiviteten. Det er lykkedes, og samtidig er vores indtjening steget med over 20 procent,” siger Unitstaals direktør, Svend-Erik Sørensen, som samtidig kan konstatere, at medarbejdernes engagement er blevet meget større, og at der ikke længere er behov for at arbejde på overtid for at følge med.

Læs historien i en printvenlig version: