Biocider - Kontrol og Stabilitetsstudier

Sine Abraham Johannesen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 83.

Biocider

Biocider - Kontrol og Stabilitetsstudier

Der stilles fra europæisk side krav til produkter indeholdende biocid samt til deres holdbarhed. Har du et produkt, som indeholder et aktivstof, f.eks. ethanol, og mangler du hjælp til at få det testet, så det kan komme på markedet?


Hvis du synes, det virker uoverskueligt at skulle forholde dig til de mange datakrav, som ECHA og biocidforordningen (BPR) stiller, er det helt forståeligt.

Særligt, hvis du ikke er helt inde i forordningen, kan det at udvælge de rigtige tests være en større opgave – i hvert fald, hvis du ikke får den nødvendige vejledning. Men det kan vi hjælpe dig med.


Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

På vores kemiske laboratorie i Aarhus kan vi hjælpe dig med at udføre de nødvendige tests og analyser så netop dit produkt kan blive godkendt til salg. Vi kan hjælpe dig med alt lige fra fysisk-kemiske test, test af produktets egenskaber over i test af produktets lagerstabilitet. 

Vi tester altid i henhold til ISO 17025 standarden og kender de krav, som biocidreguleringen stiller til de anvendte analysemetoder ift. bl.a. linearitet, specificitet og præcision, hvor der henvises til SANCO 3030/99 rev. 4.


Test af lagerstabilitet er en langvarig proces.

Stabilitetsstudier er et af de krav ECHA stiller til produkter, der indeholder aktivstoffer, som f.eks. maling. Studierne bruges til at garantere produktets lagerstabilitet, hvilket betyder at produktets kvalitet dokumenteres efter en længere opbevaringsperiode. Disse perioder forløber oftest over flere år. Det betyder, at det kan blive dyrt for dig og din virksomhed, hvis I ikke får dokumenteret jeres produkters lagerstabilitet i tide, og derfor må udskyde produktlancering eller sætte produktudviklingen på pause.