Brug af mobiltelefoner i supermarkeder - Standarder

Finn  Zoëga

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 31 70.

Brug af mobiltelefoner i supermarkeder - Standarder

En tysk supermarkedskæde ’real’ (del af Metro – Future store) har udviklet en løsning, hvor mobiltelefoner kan benyttes til indkøb ved at scanne stregkoderne direkte. Metro har udviklet en Apps (software), man kan downloade direkte til mobiltelefonen. Så når man går igennem butikken, benytter man telefonens kamera til at scanne hver post.

Når man så er færdig med indkøbene, trykker man på en knap på telefonen for at afslutte processen, der så viser alle indkøb på skærmen.  Man har herefter mulighed for ved udgangskasserne at overføre de scannede stregkoder og efterfølgende betale.  En vigtig ting er dog nok, hvordan man håndterer sikkerheden. Her skal der nok vise sig flere løsninger i fremtiden.

Læsning af stregkoder med mobiltelefon

GS1, som er organisationen, der står for de globale standarder for identifikation af steder, varer, virksomheder mv. via de kendte stregkoder, har igennem nogen tid set denne udvikling komme, og har på det seneste udsendt nogle anbefalinger for anvendelsen af mobiltelefoner i handel, således at det hænger sammen med infrastrukturen for global handel.

Bagved ligger en hvidbog, der har til formål at vise virkeligheden for mobilhandel for både virksomheder og forbrugere, og behovet for GS1 til at bidrage på en neutral måde ved at opstille relevante globale standarder til gavn for alle interessenter. GS1_Mobile_Com_Whitepaper.pdf

Det refererer til de tre grundlæggende tendenser:

  • Forbrugerne er ved at ændre adfærd og forventninger med hensyn til shopping og mærkeloyalitet
  • Virksomhederne er ved at ændre den måde, de driver forretning på
  • Mobiltelefoner er med til at skubbe til denne udvikling på globalt plan