Brug af mobiltelefoner i supermarkeder - Stregkoder, 2D barcodes, QR-code - Smartphones

Finn  Zoëga

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 31 70.

Brug af mobiltelefoner i supermarkeder - Stregkoder, 2D barcodes, QR-code - Smartphones

Eksempel: Harmonie Økologisk Skummetmælk 0,1 % fra Arla

EAN-13 Stregkode: 5700426293929Arla Harmonie Økologisk Skummetmælk Harmonie Skummetmælk 0,1 %

Produktoplysninger

Billeder fra Øko-dagene 2010

En spændende udvikling er i gang omkring anvendelsen af mobiltelefoner. Mobiltelefoner udvikler sig til at være hele små IT-terminaler med flere funktioner end blot dette at kunne telefonere. Det har været almindeligt i flere år at benytte SMS og tage billeder via mobiltelefoner.

En tysk supermarkedskæde ’real’ (del af Metro – Future store) har udviklet en løsning, hvor mobiltelefoner kan benyttes til indkøb ved at scanne stregkoderne direkte.
Metro har udviklet en software, man kan downloade direkte til mobiltelefonen.
Så når man går igennem butikken, benytter man telefonens kamera til at scanne hver post. Når man så er færdig med indkøbene, trykker man på en knap på telefonen for at afslutte processen, der så viser alle indkøb på skærmen. Man har herefter mulighed for ved udgangskasserne at overføre de scannede stregkoder og efterfølgende betale. 
En vigtig ting er dog nok, hvordan man håndterer sikkerheden. Her skal der nok vise sig flere løsninger i fremtiden.

GS1, som er organisationen, der står for de globale standarder for identifikation af steder, varer, virksomheder mv. via de kendte stregkoder har igennem nogen tid set denne udvikling komme, og har på det seneste udsendt nogle anbefalinger for anvendelsen af mobiltelefoner i handel, således at det hænger sammen med infrastrukturen for global handel.