Bygningsskader og tilstand - Droneinspektion

Morten Holten Petersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 29 73.

Flyvende drone til fx inspektion af bygninger

Bygningsskader og tilstand - Droneinspektion

Besigtigelser og skadesregistrering af utilgængelige konstruktionsdele er typisk forbundet med store udgifter til anvendelse af lift, stillads og i visse tilfælde professionelle klatrer. Teknologisk Institut tilbyder drone inspektion udført af fagfolk inden for bygningsundersøgelser.

Med moderne droneteknologi er det muligt hurtigt, sikkert og effektivt at få ”øjne” steder, hvor det ellers er dyrt, besværligt eller umuligt at komme for en person. Teknologisk Institut anvender droner med HD kameraer, som gør det muligt at finde selv små defekter, herunder revner i beton, tagplader og murværk m.m.

Dronernes navigationssystem ”stempler” alt billedmateriale, så det til enhver tid er muligt at genfinde de fotograferede detaljer. Billederne kan bruges til at danne 3D-modeller af konstruktioner, hvilket er ideelt til skadesregistrering og løbende skadesmonitorering.

Teknologisk Institut råder desuden over droner, der kan monteres med forskellige typer avancerede sensorer bla. termografikamera, LIDAR m.m. og faciliteterne til at teste såvel droner som sensorer.

Hvad kan teknologisk Institut hjælpe dig med?

  • Inspektion af utilgængelige bygninger og konstruktionsdele
  • Højopløslig foto- eller videodokumentation af konstruktionsdetajler
  • Scanning af hele konstruktioner og udarbejdelse af 3D-model
  • Test af droner og sensorer.

Dronebaseret skadesregistrering på Panum Instituttet

 

Taastrup
Morten Holten Pedersen
mhop@teknologisk.dk
+45 7220 2973

Aarhus
Grith Bech-Nielsen
gbe@teknologisk.dk
+45 7220 1347