Bygningsskader og tilstand - Fugthåndtering i projekteringsfasen

Kathrine Birkemark Olesen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 16.

Betonskader

Bygningsskader og tilstand - Fugthåndtering i projekteringsfasen

Ved modernisering og energirenovering af bygninger ændrer man normalt på klimaskærmens opbygning og dermed på de fugttekniske egenskaber fx i form af tættere vinduer, ændring af fugesystemer, nye gulve, nye facadeløsninger mm.

Disse ændringer stiller specielle krav til valg af materialer, konstruktioner og udførelse og den efterfølgende brug af bygningen.

Ved hjælp af avancerede simuleringsværktøjer kan vi teste netop dine materialevalg og konstruktioner både ved renovering og nybyggeri. Vi kan fx se, hvordan en given konstruktionsopbygning reagerer fugtmæssigt på forskellige årstider, hvor temperaturen i materialerne og luftfugtigheden inde og ude varierer.

Det er også muligt at gennemføre følsomhedsanalyser, hvor eksempelvis betydningen af konstruktionens lufttæthed bliver vurderet. På den måde bliver kvaliteten af selve udførelsen også inddraget.

I langt de fleste tilfælde kan vi anvise konstruktionsopbygninger med tilhørende kravspecifikationer til udførelse og indeklimastyring, som baner vejen til den teknisk set bedste og billigste løsning. 

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

  • Risikovurdering af projekterede løsninger
  • Dokumentation/vurdering af fugtforhold i konstruktioner
  • Design og optimering af bygningskonstruktioner
  • Udarbejdelse af kravspecifikationer til udførelse og indeklimastyring

Cases