Byoms - vækker de gode bakterier til live og hjælper med at holde vores hjem rene

Lene  Grønning

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 13 38.

Byoms - vækker de gode bakterier til live og hjælper med at holde vores hjem rene

Gode bakterier

Da Anja Byrial Hansen og Rikke Stein Omby etablerede deres virksomhed Byoms i 2019, var det ud fra et ønske om at skabe et bæredygtigt produkt, som kunne udfordre konventionelle rengøringsmidler. Drømmen var at producere et sundhedsfremmende alternativ til de store hvide rengøringsdunke, som indeholder parfume, farvestoffer og konserveringsmidler. De ville bevise, at rengøring kan være både effektivt og sundt. Løsningen blev et rengøringsmiddel med probiotika, som skaber en naturlig balance og har en positiv effekt på immunforsvaret.

 

Blåstempling og evidens
Næste skridt var at få testet og bevist de sunde bakteriers evner. ”Vi havde brug for at få testet vores rengøringsmiddel Multi Surface Cleaner. Vi ville gerne have konkret evidens fra en uvildig og troværdig instans, om de sunde bakterier reelt blev bragt til live, og var i stand til at kolonisere sig. Med et så nyt produkt på markedet, som indeholder bakterier de færreste kender til, var det vigtigt for os at få tydelige beviser. Derfor kontaktede vi Teknologisk Institut for at få hjælp”, fortæller Rikke. Første step blev en undersøgelse af bakteriestrengen. Her blev strengen isoleret og dyrket. På den måde kunne strengens egenskaber, via et mikroskop, præciseres. Derefter gennemførte Teknologisk Institut en test på en rengøringsoverflade.

Laboratorietest påviste påstand om de sunde bakterier
”Teknologisk Institut lavede en test af vores Multi Surface Cleaner på et stålbord over en periode på to uger. Her blev vores produkt dyrket og analyseret. Samtidig blev et konventionelt rengøringsmiddel testet. Laboratorietesten viste, at vores produkt bragte de gode bakterie til live og evnede at formere sig”, fortæller Anja. Laboratorietesten påviste dermed påstanden om, at deres Multi Surface Cleaner med probiotika indeholder sunde bakterier, der både overlever og formerer sig. Udover laboratorietesten, hjalp Teknologisk Institut også med markedsafdækning, og de fik en liste over potentielle aftagere. Her blev der især peget på hotelbranchen, som en god mulighed. De fleste hoteller arbejder målrettet ud fra en bæredygtig agenda, og den moderne gæst efterspørger i højere grad løsninger, som både er godt for miljøet og sundt for den enkelte. Med et stærkt testresultat i kufferten er Byoms nu klar til at gøre verden til et bedre og sundere sted at leve – i harmoni med de gode bakterier.    

Probiotika er gode bakterier, der vækkes til live og formerer sig. Konventionelle rengørings-produkter fjerner dem - og i værste fald gør de sygdomsfremkaldende bakterier resistente.

Om inkubatorforløbet hos Teknologisk Institut