Certificeret faldsikringssystem skaber sikkerhed for tagarbejdere

Ronnie Ranch Høgstrup

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 12 04.

certificering, inspektion

Certificeret faldsikringssystem skaber sikkerhed for tagarbejdere

Tagdækkere og andre personer, som arbejder på flade tage har brug for den maksimale sikkerhed, når de skal udføre deres arbejde. Derfor skal det dertilhørende sikkerhedsudstyr gennemgå en række tests og certificeringer for at blive godkendt.    

Mul10metal i Juelsminde lever af at udvikle produkter til tagbranchen. Virksomhedens produkter er produceret på egen fabrik i Danmark, med fokus på høj kvalitet og de rette certificeringer for at sikre den maksimale sikkerhed. Til udviklingen af det patenterede sikkerhedssystem Mul10 ProSafe®, har virksomheden arbejdet sammen med Teknologisk Instituts konsulenter helt fra da systemet var på tegnebrættet. 

- Vi ville lave et faldsikringssystem der skulle testes efter alle regler, for at dokumentere kvaliteten af vores arbejde. Vi ville gerne samarbejde med en dansk aktør og valget faldt på Teknologisk Institut, som vi har arbejdet tæt sammen med i det halvandet år, som processen har varet, fortæller Eva Marie Juul Tønning, arkitekt hos Mul10metal.

Teknologisk Institut har fra starten af samarbejdet vejledt Mul10metal i de dokumenter og erklæringer som virksomheden skulle have på plads, for at påbegynde udviklingen af det nye faldsikringssystem. Da det færdige system skulle testes var Teknologisk Institut til stede under de første faldtest og udarbejdede herefter en rapport på testen.

- Tagdækkerne skal have sikkerhedsudstyr på, som fastgøres til tagets faldsikringssystem. Vi har hjulpet med at faldteste og godkende ankerpunkter og de øvrige dele der indgår i et faldsikringssystem, som udstyret spændes fast til. Her gælder flere standarder for at sikkerheden er i top, f.eks. om man skal forankre én eller flere personer på et tag, siger Bent Mieritz, seniorspecialist på Teknologisk Institut.    

Et år efter at Mul10 ProSafe® var færdigudviklet, udførte Teknologisk Institut test af fremstillingen, for at kontrollere om produkterne stadig levede op til de gældende standarder. Herefter fik Mul10metal et dokument på fremstillingskontrol og produktcertifikater, som virksomheden kan bruge til at vise frem til nuværende og potentielle kunder, som et kvalitetsstempel af systemet.

- Hele forløbet er gået i vores tempo, og de ændringer vi har lavet undervejs er løbende blevet testet af Teknologisk Institut. Der har været plads til spørgsmål og vi har fået grundig vejledning gennem hele processen, siger Eva Marie Juul Tønning.

Teknologisk Institut er akkrediteret til at gennemføre typeafprøvninger af særligt farlige maskiner og forankringsudstyr til personlige værnemidler. Vi kan også udføre CE-mærkning af maskiner, procesanlæg og løfteudstyr i henhold til Maskindirektivet og har et indgående kendskab til relevante EU-direktiver, standarder og aktuel lovgivning.

Læs mere: Vi hjælper med CE-mærkning