Danmark er fuld af robotteknologiske idéer

Jacob  Kortbek

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 52.

-

Danmark er fuld af robotteknologiske idéer

Danmark er flot repræsenteret i den gruppe af europæiske virksomheder, der går rundt med de bedste robot- og automationsidéer. Af de 64 bedste har 15 af dem dansk ophav. Deres præmie er højtspecialiseret konsulentbistand fra et bredt felt af de skarpeste europæiske roboteksperter til at føre deres idé ud i livet.

- Mange lovende teknologier når ikke markedet, eftersom de bliver vurderet for risikable at optage af industrien. Mangel på finansiering er også en stor udfordring for små og mellemstore virksomheder og den store årsag til, at ny teknologi "sidder fast". ROBOTT-NET-initiativet er designet til at imødekomme disse forhindringer, siger sektionsleder Jacob Kortbek fra Teknologisk Institut.

I alt 166 virksomheder fordelt over 12 europæiske lande har indsendt deres idéer og været i betragtning til at få hjælp af det europæiske robotnetværk ROBOTT-NET, som ledes af danske Teknologisk Institut.

Alle virksomheder lige fra start-ups, små og mellemstore virksomheder, store virksomheder samt institutioner har haft mulighed for at søge en såkaldt voucher.

Vinderne af anden og sidste voucherrunde er netop blevet udpeget. Det drejer sig her om 25 europæiske virksomheder, hvoraf otte er placeret i Danmark.

Vi bringer herunder et overblik over de otte danske virksomheder, som nu vil få hjælp af roboteksperter på tværs af de europæiske landegrænser til at udvikle deres robotløsninger eller -produkter.

Agro Intelligence udvikler og producerer teknologiske produkter til landbrugssektoren. De ønsker med deres ROBOTT-NET-ansøgning at videreudvikle deres modulbaserede landbrugsrobot.

Evosep er leverandør af redskaber til forskere og medicinalfirmaers forsknings- og udviklingsafdelinger. De søger med deres voucheransøgning at få hjælp til at automatisere deres højt specialiserede produktion.

HedeDanmark er en handels- og servicevirksomhed, der plejer, vedligeholder og udvikler naturområdet i Danmark og internationalt. De vil med deres voucher få hjælp til at udvikle en robot, der kan identificere og indsamle affald fra vejsiden.

Linak er en produktionsvirksomhed, der udvikler og producerer aktuatorsystemer til bl.a. hæve-sænke-borde. Linak ønsker gennem ROBOTT-NET at få hjælp til at få automatiseret deres produktion med kollaborative robotter.

MRN leverer automatiske systemer til håndtering, pakning og palletering til danske virksomheder samt Spanien, Rusland og Tyrkiet. De ønsker hjælp fra ROBOTT-NETs eksperter til at videreudvikle deres palleteringsrobotanlæg.

Robot At Work arbejder med nye facadesystemer til byggebranchen og har udviklet en kollaborativ robot, der kan udføre opgaver direkte på byggepladsen, bl.a. at lave unikke 3D designs på facader og overflader. De søger med deres voucher at få hjælp til videreudvikling af deres robot.

Tiny Mobile Robots udvikler og kommercialiserer en udendørs robot til effektivisering af landmålerrelaterede opgaver i nemt tilgængelige områder, eksempelvis ved nyanlæg og renovering af veje. De vil med deres ROBOTT-NET-voucher forfine robottens navigationssystemer.

Weibel Scientific udvikler og producerer højteknologisk hastigheds- og postionsmålingsudstyr, baseret på Dopplereffekt og nyeste radarteknologier. De ønsker med deres voucher at implementere en robotløsning i deres produktion, hvor lodningsprocessen er i fokus. Robotten skal være let at programmere og kollaborativ.

De europæiske produktionsvirksomheder styrkes
Formålet med ROBOTT-NET er at styrke og udbrede teknologiudvekslingen mellem de deltagende forskningsinstitutioner, teknologiorganisationer og de europæiske produktionsvirksomheder.

Læs mere om aktiviteterne i ROBOTT-NET på www.robott-net.eu og/eller følg dem på LinkedIn for at få deres nyheder i dit strøm.

ROBOTT-NET er et EU-støttet samarbejde mellem Teknologisk Institut fra Danmark, Fraunhofer IPA fra Tyskland, Manufacturing Technology Centre fra Storbritannien og Tecnalia fra Spanien.