Frivillig prøvningsordning for husstandsbatterier - Baggrund for prøvningsordning

Lars  Overgaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 12 95.

Prøvningsordning oktober 2019

Frivillig prøvningsordning for husstandsbatterier - Baggrund for prøvningsordning

Pris på både solceller og batterier falder og derfor forventer vi at se en stigning i antallet af solcelleanlæg med batterilager. Bloomberg forudser, at prisen på en batteripakke fra 2018 – 2030 vil falde med 65 %.

Der er i dag 70.000 private solcelleanlæg i Danmark og heraf har 3500 et batterianlæg (Statens Byggeforskningsinstitut). Energistyrelsen forudser, at der i 2030 vil være godt 20.000 husstandsbatterier i Danmark1. Analysen tager ikke hensyn til faldende priser på solpaneler og batterier, som kan betyde at husstandsbatterier bliver endnu mere attraktive.

Højere tariffer giver yderligere incitament

Højere tariffer under kogespidsen kan i fremtiden give yderligere incitament til at koble et husstandsbatteri på.

Men hvordan vælger de danske forbrugere et batterianlæg? På det globale marked findes der over 340 anlægstyper, hver med et produktdatablad (www.carmen-ev.de). Missionen med den frivillige prøvningsordning er at skabe transparens på det danske marked for husstandsbatterier og præsentere testede anlæg på denne side ud fra de samme parametre. Dermed bliver det lettere at vælge et passende anlæg.
 

1Energistyrelsens analyseforudsætninger 2019 (forventer at husstande med solceller og tilkoblet batterianlæg leverer 132 MW i 2030, hvilket svarer til godt 20.000 anlæg med 6 kW)