Dansk virksomheds prisvindende bedrift: 35 robotter på 2½ år

Søren Peter Johansen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 28 59.

Dansk virksomheds prisvindende bedrift: 35 robotter på 2½ år

En robot er et værktøj og en ven. Det har en dansk virksomhed fra Helsingør bevist i en gennemgribende produktionsoptimering, som de netop er blevet prisvindere på baggrund af.

DIRA Automationsprisen 2014 blev tirsdag den 9. september overrakt til virksomheden Trelleborg Sealing Solutions, som ifølge prisens jury er en potential "mental murbrækker" for andre danske industrivirksomheder.

- Trelleborg Sealing Solutions har som en af de første virksomheder i verden vist, hvordan en relativ simpel robot kan indgå i en produktion som et værktøj, forklarer juryen og fortsætter.

- De har med sine løsninger ændret opfattelsen af, hvad en robot er og hvad den kan.

Myten aflives

Trelleborg Sealing Solutions er en global koncern, der arbejder med avanceret polymerteknologi. For to et halvt år siden investerede virksomhedens danske produktion i seks robotter. I dag er antallet 35.

De har på rekordtid - gennem stærkt fokus på medarbejderinddragelse - vendt en skepsis over for robotter til en dyb forståelse blandt medarbejderne.

Helsingør-virksomheden er i samme forbindelse med til at aflive myten om, at robotter og automation betyder tab af job til medarbejdere af kød og blod. Trelleborg Sealing Solutions har nemlig med den teknologiske oprustning øget medarbejderstaben fra under 300 ansatte til omkring 340 ansatte.

Nyeste trends og teknologier

DIRA Automationsprisen 2014 blev uddelt i anledning af Automatik 2014-messen i Brøndby Hallen, hvor Teknologisk Institut også har sat sit aftryk.

Messen præsenterer de nyeste trends og teknologier inden for bl.a. industriel automatisering, procesautomatisering og robotteknologi - områder, hvor Teknologisk Institut har betragtelig viden og erfaring.

- Den viden og erfaring skal gerne komme danske virksomheder til gode, påpeger Søren Peter Johansen, som er faglig leder på Teknologisk Institut.

For netop at nå ud til så mange virksomheder som muligt samarbejder Teknologisk Institut med systemintegratorer i projekter, hvori der indgår usikre og risikobetonede elementer. Elementer som gør, at de enkelte projekter typisk ikke bliver gennemført.

- Ved at Teknologisk Institut leverer robuste løsninger til disse elementer, kan systemintegratorerne levere flere løsninger til danske produktionsvirksomheder, hvilket giver et løft i danske virksomheders produktivitet, forklarer Søren Peter Johansen.