Data, statistik og kunstig intelligens - Predictive modeling – forudsigelser fra data

Philipp  Trénel

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 33 92.

Big data - AgroTech

Data, statistik og kunstig intelligens - Predictive modeling – forudsigelser fra data

Predictive modeling dækker over alle de tilfælde, hvor data bruges til at forudsige eller bestemme viden, man ikke ellers havde adgang til.

Udbredelsen af denne teknologi er en del af grundlaget for det, World Economic Forum kalder Den Fjerde Industrielle Revolution.

Predictive modeling er en alsidig teknologi, som udspringer af statistik og kunstig intelligens, og som kan bruges til alt lige fra at forudsige nedbrud blandt maskinerne i en fabrik til smagen på en hidtil uprøvet kaffeblanding. 

Case - BKI Foods

I 2022 vandt BKI Foods den eftertragtede Danish Ai Award, der uddeles af Industriens Fond. BKI Foods har deltaget i et AI Denmark forløb, hvor vi sammen med kolleger fra Innovation og Digital Transformation, Teknologisk Institut har hjulpet BKI Foods med at bruge AI til at sammensætte den kombination af kaffebønner, der giver den helt rette smag af BKI kaffe 

BKI har en række kaffesmagere, som længe har vurderet smagen på forskellige kaffekombinationer – og det data bruger systemet til at give 50 kvalificerede bud på, hvordan de bedst sammensætter den rette kaffesmag, alt efter hvilke råkaffer, de har på lager lige nu.
 

BKI var nomineret til prisen, fordi de har fundet en utraditionel anvendelse af AI, samtidig med, at de har formået at udvikle og styrke deres strategi.

Hvad end man vil forudsige markudbytte, servicebehov eller smagsprofiler kræver det data – både i form af den information man vil basere forudsigelserne på og eksempler på det, man vil forudsige. Det første en virksomhed skal tænke på for at tilslutte sig denne nye digitaliseringsbølge er derfor: hvilke data kan vi indsamle, og hvilke spørgsmål vil vi gerne have svar på? Vores statistikere og dataanalytikere er eksperter i at analysere virksomheders muligheder og behov, indsamle og analysere data, samt udvikle og implementere forudsigelsesmodeller.  

Vi kan bl.a. hjælpe din virksomhed med

  • At analysere din virksomheds unikke problemstillinger og vurdere mulighederne i predictive modeling. 

  • At opsætte robuste og skalérbare IT-systemer, som kan håndtere, annotere og analysere virksomhedens data samt automatisk levere opdaterede fremskrivninger. 

  • At indsamle og annotere data til udvikling af forudsigelsesmodeller. 

  • At implementere og udvikle skræddersyede forudsigelsesmodeller baseret på kunstig intelligens.