Datadreven ledelse kan skabe markante produktionsforbedringer og kundetilfredshed

Tanya  Sørensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 32 55.

To mænd arbejder med data på en tavle.

Datadreven ledelse kan skabe markante produktionsforbedringer og kundetilfredshed

Mange danske virksomheder kan have gavn af en optimering af deres forretningsprocesser, vurderer Teknologisk Institut, der samtidig peger på Six Sigma-strategien til at opnå det. Teknologisk Institut har derfor valgt at opruste på uddannelsesfronten fra januar 2017 og forene Danmarks mest kompetente Six Sigma-eksperter.

Six Sigma er en velkendt strategi for virksomheder til at opnå mærkbare resultater og synlige forbedringer. Det er kort fortalt et koncept, som har fokus på at mindske variation i forretningsprocesser og samtidig hjælpe med at identificere og håndtere fejlårsager ved hjælp af en struktureret datadreven tilgang.

- Six Sigma fokuserer på kundens behov og på at reducere og styre variationen i processer og produkter og dermed skabe stabilitet. Målet med Six Sigma er at sikre, at produkt- og procesvariationen er præcis så lille, at den er acceptabel for kunden. Vi ønsker at udbrede dette koncept, da vi ser, at det kan styrke konkurrenceevnen for rigtig mange danske virksomheder og derved sikre private arbejdspladser, siger sektionsleder Tanya Sørensen fra Teknologisk Institut.

Teknologisk Institut har derfor indledt et samarbejde med ph.d. Jens Folke og Lean6Sigma, der siden 2008 har gennemført internationalt anerkendte Six Sigma-uddannelser af høj kvalitet. Det skal styrke udbuddet af Six Sigma-uddannelser i Danmark.

- Der er et større udbud af Six Sigma-uddannelser og kurser i Danmark, men med stor variation i kvalitet og fagligt niveau. Dette nye samarbejde skal sikre, at danske virksomheder kan få flere kvalificerede medarbejdere, som er i stand til målbart at optimere forretningen ved anvendelse af en datadreven tilgang, tilføjer Tanya Sørensen fra Teknologisk Institut.

Samarbejdet medfører, at der tilbydes kurser på alle niveauer herunder introduktionskurser, Yellow Belt samt certificering på Operationel- og Projektleder-Green Belt, Black Belt og Master Black Belt-niveauer.

- Vi ønsker med vores fælles ekspertise at øge danske virksomheders kundetilfredshed – og dermed øge deres konkurrenceevne. Vi har set talrige eksempler på virksomheder, som har distanceret sig fra deres konkurrenter i udlandet, da de med Six Sigma mærkbart kan forbedre driftsresultater og produktkvalitet, udtaler ph.d. Jens Folke, ejer og stifter af Lean6Sigma.

Teknologisk Institut, der er en anerkendt kursusudbyder i Danmark, udbyder Six Sigma-uddannelserne.

Yderligere oplysninger:
Teknologisk Institut: Sektionsleder Tanya Sørensen, mobil: 7220 3255, mail: taso@teknologisk.dk
Lean6Sigma
: Ph.d., master black belt, Jens Folke, mobil: 4029 2701, mail:
jens.folke@lean6sigma.eu

Se den samlede oversigt over Teknologisk Instituts kurser indenfor Six Sigma, 5S og kvalitet.