Den innovative faglærte - uddannelse og arbejdsmarked

Hanne  Shapiro

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 14 15.

Den innovative faglærte - uddannelse og arbejdsmarked

Begreber som medarbejderdrevet innovation og innovation fra gulvet  har i mange forskningsanalyser vist at være omdrejningspunkt for ikke mindst de små og mellemstore virksomheders konkurrenceevne og fornyelse – men hvad rummer begreberne?

I hvilket omfang er der tale om et sæt af kernekompetencer, som går på tværs af brancher?

Er der tale om at de kompetencer, medarbejderne skal besidde, for at kunne indgå i medarbejderdrevet innovation, er kontekstspecifikke?

Teknologisk Institut har for Økonomi- og Erhvervsministeriet og LO i forbindelse med Globaliseringsrådsarbejdet gennemført en case-baseret analyse i en række danske virksomheder for at belyse hvilke typer af kompetencer hos den faglærte, der er centrale for medarbejderdrevet innovation med en diskussion af konsekvenser i forhold til udviklingen af de erhvervsfaglige grunduddannelser.

Analysen har skabt interesse også internationalt og har blandt andet været præsenteret for Industridirektoratets netværk InnoPro.