Digitale muligheder i det fysiske butiksliv - IBIZ Techlab - Digital innovation

Peter Lemcke Frederiksen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 20 74.

To unge kvinder på shopping i en butik ser på en iPad, som viser yderligere information om varerne.

Digitale muligheder i det fysiske butiksliv - IBIZ Techlab - Digital innovation

IBIZ TechLab er et projekt, der demonstrerer teknologier til monitorering af kundeadfærd og teknologier til forbedring af kundeoplevelsen i den fysiske butik. Projektet er finansieret af Styrelsen for Forskning og Innovation og løber fra januar 2016 og til udgangen af 2018 med 1-2 årlige demonstrationsprojekter.

Projektet har til formål at fremme den digitale innovation i de fysiske butikker via formidling af de teknologiske muligheder samt demonstrationen af teknologierne i praksis med det formål at fremme teknologi- og dataudnyttelse i de fysiske butikker. Det skal ske gennem vækst og øget kundeloyalitet på baggrund af data samt en forbedring af kundeoplevelsen.

 

En del af IBIZ Center

IBIZ TechLab er et nyt spor i Innovationscenter for eBusiness (IBIZ Center), der siden 2007 har inspireret og vejledt små og mellemstore danske virksomheder til øget digitalisering og datadrevet forretningsudvikling. På centrets hjemmeside finder du hjælp til valg af it-system og -leverandør, cases, vejledninger og værktøjer til afklaring af din virksomheds it-behov. Læs mere på www.ibiz-center.dk

Digitalisering i mindre virksomheder - IBIZ Center

 

Et bredt samarbejde

Projektet er et samarbejde mellem alle de tre IKT-orienterede GTS-institutter; Alexandra Instituttet, DELTA og Teknologisk Institut samt Erhvervsakademi Aarhus, og dækker således bredt over kundeoplevelsen og privacy, teknologier til datafangst og dataanvendelse i handels- og servicevirksomheder.

Ringe udvalgt til 1. demonstrationsprojekt

Projektet i Ringe er et samarbejde med Faaborg-Midtfyn Kommune, der igennem længere tid har arbejdet med at styrke det lokale butiksliv og anses for at have højt potentiale for at blive styrket gennem datadrevet innovation og brug af nye teknologier.

“Faaborg-Midtfyn er en interessant case, fordi de på den ene side er bevidste om det lokale handelslivs udfordringer men på den anden side endnu ikke har løsningerne. Det er et godt udgangspunkt for vores samarbejde.”

Sanne Schibsbye, seniorprojektleder

Projektet er afgrænset til at skabe en større synergi mellem byens fritidscenter med ½ mio. årlige besøgende og bykernen. Forundersøgelsen af byens handelsliv og kundernes adfærdsmønstre og oplevelser af byen er i gang og vil i løbet af sommeren danne grundlag for, hvilke teknologier, der sættes i spil i demonstrationsprojektet.

For yderligere info kontakt projektleder Peter Lemcke Frederiksen på +45 7220 2074 eller plf@teknologisk.dk.

 

Vi etablerer demonstrationscenter

Til konkret at vise, hvordan forskellige sensorer og de data, som teknologierne kan indsamle, kan bruges i blandt andet butikslivet, etablerer vi et Internet of Things-demonstrationscenter. I første omgang vil fokus være på anvendelse i de fysiske butikker i detailhandlen, men på længere sigt vil centeret blive udbygget til også at demonstrere mulighederne i andre brancher. Læs mere om IoT & Data Democenter her.

 

Læs mere

Detailhandel - digitalisering af det fysiske butikliv

Projektet om digitalt understøttet detailhandel i Ringe

Digitalisering i mindre virksomheder - IBIZ Center

UX Design - optimere kundeoplevelsen

Produktionsvirksomheder - industri 4.0

Data science - et strategisk værktøj

Lager, logistik og transport

Internet of Things

Kunstig intelligens

Digitale kundeoplevelser i den fysiske butik

Start et data pilotprojekt