Effektiv udvikling og integration af robotløsninger i industrien med ROS

Tsampikos  Kounalakis

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 13 67.

-

Effektiv udvikling og integration af robotløsninger i industrien med ROS

Robotic Operating System – bedre kendt som ROS – er et åbent styresystem til robotter. Med ROS har du et hurtigt, omkostningseffektivt værktøj fra branchen, der kan bruges til at forbedre robottens ydeevne.

- Fordelen ved ROS er de værktøjer, det stiller til rådighed til at hente, bygge og skrive kode på tværs af flere robotter. Alt er open source og det vil sige, at kildekoden er tilgængelig, hvis man får brug for den, fortæller konsulent hos Teknologisk Institut Tsampikos Kounalakis om ROS.

- Det er også et prototype-værktøj, der giver mulighed for hurtig sensorintegration, sensorfusion og robotstyring, uddyber han.

Nogle store robotvirksomheder har allerede taget systemet til sig, men der er stadig mange, der endnu ikke kender til mulighederne ved at anvende ROS. Derfor afholdt Teknologisk Institut og Aalborg Universitet i regi af RoboCluster et "ROS MeetUp" den 5. december. Temaet var effektiv udvikling og integration af robotløsninger i industrien.

Thilo Zimmermann, Senior Project Manager ved Fraunhofer IPA og Anders Billesø Beck, Innovation Lab Manager ved Universal Robots A/S, gav hver deres keynotes om, hvordan ROS ændrer industrien i dag.

- Det var tydeligt at se ud fra de fremmødte, at ROS tiltrækker interesse fra virksomheder i industrien. 10 år efter at Fraunhofer IPA har skrevet sine første noder i ROS, og syv år efter lanceringen af ​​ROS-Industrial Initiative, er det åbenlyst, at ROS også bruges uden for F&U, siger Thilo Zimmermann.

- ROS er ikke kun de-facto-standarden inden for F&U. Du ser masser af virksomheder - både store og nystartede, der bruger ROS i alle slags industrielle applikationer, tilføjer han.

Industrien tager systemet til sig
Adjunkt hos Aalborg Universitet Karl Damkjær Hansen fortæller, at man arbejder meget med ROS på universitetet.

- Derfor synes jeg, det er fantastisk, at industrien også er ved at tage systemet til sig. Jeg har brugt ROS i adskillelige robotprojekter og fulgt udviklingen over de sidste ti år. Jeg synes, det er et stærkt kvalitetstegn, når store firmaer begynder at bruge systemet i deres produkter, siger han og tilføjer, at fremtiden for robotteknologi i Danmark er lys.

- For få år siden kom der kun akademikere til disse møder. I år var der langt flere udviklere fra private firmaer end forskere. Det tyder på, at den viden, vi har opbygget på vidensinstitutionerne, hurtigere kan komme op og hjælpe i samfundet, afslutter Karl Damkjær Hansen.

RoboCluster er støttet af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Region Syddanmark.