Effektivitetstest

Helle Stendahl Andersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 21.

Hygiejnetest

Effektivitetstest

Effektivitetstest af desinfektionsmidler og antiseptiske produkter skal udføres iht. EN-standardmetoder for at få den nødvendige produktgodkendelse.

Effektivitetstest af biocider til bekæmpelse af biofilm er en hjælp til at vurdere om biocidet har den ønskede effekt.

Før udførelse af de nødvendige effektivitetstests, kan dog det være en fordel at udføre en screening af diverse produktformuleringer til at vurdere hvilke kan leve op til kravene i effektivitetstesten.

Godkendelse af desinfektionsmidler og antiseptiske produkter

I Danmark og i resten af Europa kræver myndighederne, at alle biocidholdige produkter har en dokumenteret antimikrobiel effekt iht. gældende europæiske standarder.

Teknologisk Institut kan hjælpe med at udvælge de korrekte standarder og teste den antimikrobielle effekt af desinfektionsmidler til fx. overflade-, rum-, og hånddesinfektion.

Desinfektion med UVC-lys

Desinfektion af overflader med UVC-lys er blevet en mere anvendt metode. Selvom UVC-lys ikke er et biocid skal der stadig være en dokumenteret effekt, hvis produktet påstås at have en antimikrobiel effekt.

Antimikrobielle materialer

Teknologisk Institut tilbyder en række undersøgelser for at vurdere materialers antimikrobiologiske effekt overfor fx bakterier og skimmelsvamp.

Effektivitetstest af biocider mod biofilm

Mikroorganismer i biofilm kan være meget vanskelige at fjerne ved desinfektion, da de udviser en større tolerance over for biocider og desinfektionsmidler end mikroorganismer, som ikke er bundet i en biofilm.

Teknologisk Institut tilbyder at teste effekten af biocider, desinfektionsmidler og antibiotika over for biofilm ved anvendelse af MBECTM Assay i henhold til ASTM E2799.

 

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

Vi tilbyder bl.a.: