En forsmag på fremtidens produktion

Samuel  Brøgger

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 17 66.

En forsmag på fremtidens produktion


Hvordan ser det danske produktionslandskab ud i fremtiden? Der findes mange interessante skitser, og der blev kigget lidt nærmere på disse, da MADE inviterede til event og generalforsamling hos en robotproducent med spændende fremtidsudsigter, Universal Robots i Odense.

MADE - som netop er blevet sat i verden for at sørge for, at dansk produktion har en fremtid - forsøger at bygge bro mellem virksomheder og forskningsinstitutioner og derved styrke produktionen og produktionsmiljøet i Danmark.

LÆS OGSÅ: Her er hvad dansk produktion efterspørger

Ansvar rykker mod gulvet
Tingene går hurtigt hos producenten af samarbejdsindustrirobotter Universal Robots, der fornylig annoncerede, at virksomheden er blevet solgt til amerikanske Teradyne for knap to milliarder kroner.

Én medstifterne af virksomheden, Esben Østergaard, forudser, at man i fremtiden vil flytte mere ansvar ned på gulvet af produktionen.

- Det bliver ikke den her über-ingeniør, som vi ser nogle steder i Tyskland, der bestemmer, hvordan alting skal designes og bygges. Det bliver folkene på gulvet, som bliver ansvarlige for at bygge de dele, som skal til for at få det gjort på den rigtige måde, mener Esben Østergaard, som i dag er Chief Technology Officer i Universal Robots.

- Så lidt mindre at mennesker arbejder som var de maskiner, og lidt mere at mennesker kan få lov til at arbejde som mennesker - og så få maskinerne til at gøre alt det kedelige arbejde, opsummerer han.

LÆS OGSÅ: Her er teknologien som vil forandre produktionsverden

Intelligente produkter
MADE-arrangementet havde flere prominente deltagere - bl.a. Georgia Tech-professor Henrik I. Christensen, som foruden at være videnskabelig rådgiver for præsident Barack Obama i spørgsmål omkring robotteknologi også er advisory board member i MADE.

- Det vi skal producere i Danmark er typisk produkter, som har indbygget meget større intelligens. Vi kan ikke konkurrere på at lave møtrikker, bolte og simple plader, understreger Henrik I. Christensen.

LÆS OGSÅ: "Factory in a day": Lynhurtig ændring af produktionen bliver konkurrenceparameter

- I Danmark har man så mange små og mellemstore virksomheder, at det er svært for dem individuelt at have store forskningsaktiviteter. Så MADE er vigtigt for at danne et netværk, hvor de her små og mellemstore virksomheder kan være med til at have noget økonomisk vækst og have noget spændende udvikling, uden at det er dem, som skal drive det hele selv, for det har de fleste af dem ikke råd til, tilføjer han.

I ovenstående video kan du på tre minutter få et glimt fra dagen og høre et par bud på fremtidsscenariet for dansk produktion.

Du kan også læse mere om arrangementet og se flere billeder fra dagen ved at klikke her.