En idégenereringsworkshop gav meget andet end nye ideer.

Carsten  Christiansen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 24.

Kopenhagen Fur artikel

En idégenereringsworkshop gav meget andet end nye ideer.

Kopenhagen Fur havde gennem længere tid arbejdet internt med at finde en måde at skåne medarbejderne mod dårlige arbejdsstillinger – uden held. Teknologisk Institut hjalp processen på vej gennem en struktureret idégenereringsworkshop, der ikke alene gav mange nye ideer, men også konkrete løsningsforslag og funktionsmodeller at arbejde videre med.

På en stille villavej i Glostrup ligger Kopenhagen Fur, verdens største auktionshus for pels. Virksomheden har over 70.000 m2 sorteringshaller, hvor Kopenhagen Fur sidste år sorterede over 26 millioner minkskind. I en branche med luksuriøse produkter er pelsens kvalitet et af de vigtigste parametre. Kopenhagen Fur har derfor altid fokus på at optimere deres pelsning og ikke mindst passe på medarbejdernes ergonomi undervejs i processen.

Ekstern sparring giver nye vinkler
Kopenhagen Fur havde gennem længere tid efterlyst en teknologi, der kunne effektivisere produktionen og skåne medarbejderne for dårlige arbejdsstillinger ved separering af skind. Efter et flerårigt udviklingsforløb søgte virksomheden ekstern sparring hos Teknologisk Institut.

”Det var godt at få nye øjne på sagen, når vi har siddet med problemstillingen så længe. Derfor kontaktede vi Teknologisk Institut,” siger senior projektleder Per Arnmark fra Kopenhagen Fur.

Kreativ og styret proces gav 200+ ideer
Efter Kopenhagen Furs ønske, planlagde og koordinerede Teknologisk Institut en todages idégenereringsworkshop, bestående af en ”hånds on”-dag i produktionen og efterfølgende workshops med generering af ideer og fremstilling af funktionsmodeller på dag 2. På ”Hands on” dagen var virksomhedens deltagere samt de eksterne eksperter rundt i sorteringshallen, hvor de skulle sortere minkskindet og få hænderne i de dele af produktionen, som virksomheden ville optimere.   

Den første workshop på dag 2 blev faciliteret af innovationskonsulent Annette Skyt fra Teknologisk Institut, der med sine mange års erfaring inden for innovation og idéudvikling fik aktiveret alle deltageres viden gennem idégenereringens svære kunst. Workshoppen resulterede i 200-300 nye ideer, som efterfølgende blev komprimeret til 10 konkrete løsningsforslag. Konsulenten udarbejdede et idékatalog på baggrund af løsningsforslagene, så virksomheden havde noget at arbejde videre med.

”I forhold til den traditionelle brainstorm, fungerer en idégenereringsworkshop bare rigtig godt, fordi man bliver ført igennem nogle kreative og strukturerede metoder, der udfordrer én på en anderledes og kreativ måde,” fortæller Per Arnmark.

Fra løsningsforslag til konkrete funktionsmodeller
Den anden workshop på dag 2 blev gennemført i Teknologisk Instituts FabLab, hvor ideerne blev konkretiseret og testet i praksis.  

”Det praktiske arbejde i FabLab gav os virkelig et godt indblik i, hvilke modeller vi skulle gå videre med. På bare to timer fik vi lavet 10-15 funktionsmodeller, der synliggjorde fordele og ulemper ved hvert enkelt løsningsforslag. Hele forløbet har været fremragende,” siger Per Arnmark.

Når virksomhederne går åbent til værks under en idégenereringsworkshop, fungerer samarbejdet bedst, supplerer innovationskonsulent Annette Skyt.

”Samarbejdet gik helt fantastisk. Jeg blev meget positivt overrasket over den fuldstændige åbenhed, som virksomheden havde til os, processen og de eksterne eksperter, som vi og Kopenhagen Fur i fællesskab trak ind for at styrke udfaldet. Denne tilgang giver klart bedre resultater,” fortæller innovationskonsulent Annette Skyt.