Et år efter: Så langt er robotrugekassens virksomheder nået

Troels Oliver Vilms Pedersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 20 83.

Et år efter: Så langt er robotrugekassens virksomheder nået


Borgmesterbesøg, over 300 prominente gæster, et par høje hurra'er og en ildspydende rygeostrobot. Dagen havde det hele, da Teknologisk Institut onsdag den 21. oktober 2015 indviede deres nye robotinnovationshal i samarbejde med Odense Kommune og Odense Robotics.

Det er nu ét år siden, og den 750 kvadratmeter store hal har i den tid - foruden Teknologisk Instituts daglige robotprojekter og arrangementer - huset Odense Robotics StartUp Hub, hvor fem lovende robotvirksomheder er i færd med at forme og klargøre deres koncept til markedet. Virksomhederne har undervejs fået teknisk sparring fra Teknologisk Instituts robotkonsulenter og sparring til forretningsudvikling og potentielle investorer gennem Odense Robotics og Invest in Odense.

Her kan du læse de fem virksomheders egne ord på, hvad det seneste år har betydet for deres udvikling.Hvad har det betydet for CP Robotics at være en del af StartUp Hub og have adresse i Teknologisk Instituts robotinnovationshal?
- Hos Corepath Robotics har vi allieret os med to andre start-ups fra StartUp Hub. Vi arbejder med Nordbo Systems om en fælles international kunde, vi ikke ville have kontakt til uden Nordbo Systems. Nordbo Systems vil samtidig være leverandør for os i nogle tilfælde. Udover dette udforsker vi sammen med Robot At Work mulighederne for en fælles løsning til byggeindustrien.Hvordan ser fremtiden ud for Corepath Robotics?
- Vi forventer at have det første salg dette efterår og få næste omgang af investorer med i starten af 2017. Med nye investorer i ryggen bliver det muligt for os at opskalere salgsaktiviteter og komme op på 17 ansatte og en omsætning på over 10.000.000 euro inden december 2019. Vi forventer at blive i Odense og forblive en del af dets robotnetværk.Hvad har det betydet for KUBO at være en del af StartUp Hub og have adresse i Teknologisk Instituts robotinnovationshal?
- Vi har i KUBO sat stor pris på at få adgang til robotinnovationshallen, da dette blandt andet har givet os mulighed for at sparre med relevante samarbejdspartnere, samt få oprettet forbindelse til de rigtige udviklingspartnere. Det har ligeledes givet os mulighed for at komme dertil, hvor vi er i dag, idet vi har fået mulighed for at skrabe alle de ressourcer til os, som en start-up virksomhed har brug for for at udvikle sig.

- Siden KUBO blev en del af StartUp Hub'en og robotinnovationshallen, har der været en konstant udvikling ift. produktet. Dette er sket i takt med, at der er blevet gjort klar til at sætte gang i den første produktion. Samtidig har der været fokus på at gøre virksomheden klar til igangsættelsen af pilotprojekter rundt omkring i Danmark og til lanceringen af vores crowdfunding-kampagne. Vores crowdfunding-kampagne sættes i gang i januar, hvorved vi i samme omgang indtager det globale marked inden for edtech-redskaber. Alt dette er sket over en meget intens periode, som udelukkende har været mulig pga. StartUp Hub'en, robotinnovationshallen, investeringer og hårdt arbejde.Hvordan ser fremtiden ud for KUBO?
- Omdrejningspunktet i KUBO er lige nu at få forberedelserne til første produktion 100 procent klargjort, således at der inden for meget kort tid kan sættes gang i den endelige produktion. På forretningssiden er fokusset at få samarbejdet på plads med kommuner, skoler og biblioteker rundt i Danmark til pilotprojekter og få crowdfunding-kampagnen kørt i stilling til starten af januar.Hvad har det betydet for Nordbo Systems at være en del af StartUp Hub og have adresse i Teknologisk Instituts robotinnovationshal?
- At være en del af StartUp Hub har givet en del omtale, og folk i robotindustrien har lært os at kende. For at blive en del af StartUp Hub bliver man blåstemplet af et udvalg af branchens mest succesfulde personer, hvilket har givet os en masse troværdighed i mødet med potentielle forretningssamarbejdspartnere og kunder. Vi har fået sparring på vores forretningsudvikling, som er tilknyttet StartUp Hub, samt haft mulighed for at benytte os af Teknologisk Instituts robotinnovationshal, der har været et godt sted for os at udvikle vores produkt.Hvordan ser fremtiden ud for Nordbo Systems?
- Vi vil få vores virksomhed til at vokse, både i salg, antal ansatte og forretningspartnere. I nuværende stadie er vi begyndt at have mere fokus på salg. Vi har nogle businesscases nu, hvor ét af dem er Toms Chokolade, som har været en milepæl for os. Vi havde som mål at sælge to enheder i år, men vi har allerede solgt tre. Det betyder også, at vi kommer til at skulle ansætte flere.Hvad har det betydet for Robot At Work at være en del af StartUp Hub og have adresse i Teknologisk Instituts robotinnovationshal?
- Det har betydet, at vi har et værksted med de rigtige redskaber til at udvikle vores teknologi, samtidig med at vi har adgang til kloge mennesker med viden om robotteknologi.

- Det der er sket i løbet af det år, vi har været en del af StartUp Hub, er, at vi har fået en masse synlighed, og vi er kommet mere konkret ind på et Proof of Technology, der betyder, at vores produkt hele tiden bliver bedre.Hvordan ser fremtiden ud for Robot At Work?
- Vi skal blive ved med at udvikle på vores Proof of Technology og derigennem arbejde videre med vores eksisterende kundeaftaler og finde interesserede investorer. Om tre år vil vi gerne være 7-9 ansatte. Vi ser vores virksomhed i et europæisk perspektiv og er også i dialog med udenlandske investorer.Hvad har det betydet for Robotic Sport Solutions at være en del af StartUp Hub og have adresse i Teknologisk Instituts robotinnovationshal?
- Det betyder, at vi får al den hjælp, vi behøver, uanset om det er til forretningsudvikling, tekniske aspekter eller nøglekomponenter til vores produkt.Hvordan ser fremtiden ud for Robotic Sport Solutions?
- Vi regner med at have en færdig prototype før 2017, som kan kommercialiseres gradvist i april 2017. Vores mål er at blive i Danmark og vokse til 7-9 ansatte i løbet af tre år.

I videoen i toppen af artiklen kan du få et glimt af livet i StartUp Hub'en, og hvad den betyder for de unge virksomheder.