Må vi gemme en cookie?

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse af vores hjemmeside, målrette indhold samt statistik. Læs mere om cookies

Europæisk netværk skal sikre effektiv optagelse af robotteknologier i landbrug- og fødevarebranchen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 13 27.

agROBOfood projekt

Europæisk netværk skal sikre effektiv optagelse af robotteknologier i landbrug- og fødevarebranchen

AgROBOfood er et nyt EU-projekt, som skal hjælpe landbrug- og fødevarebranchen med at udvikle og virkeliggøre automatiserings- og digitaliseringsløsninger.

Mange slutbrugere i landbrug- og fødevarebranchen kender ikke til de muligheder, som robotteknologi kan bidrage med. EU-projektet agROBOfood, som løber over de næste fire år, skal skabe opmærksomhed om de muligheder.

Teknologisk Institut er en af kernepartnerne i projektet og skal koordinere agROBOfood-initiativerne på tværs af de nordiske lande og Baltikum.

- Digitalisering og robotløsninger skal være med til at sikre konkurrenceevne og klimaneutral fødevareproduktion i fremtiden. Robotteknologien er langt fremme på enkelte områder, men med projektet vil vi kortlægge mulighederne og flytte denne viden ud bredere, siger Rune Hahn Kristensen, der er seniorkonsulent hos Teknologisk Institut, og som leder projektet fra instituttets side.

- Vi håber, at vi med agROBOfood kan skabe et stærkt netværk, som sikrer at en stor del af teknologiudviklingen kommer til at ske i Europa og i Danmark, tilføjer han.

Innovationseksperimenter er hjertet af agROBOfood
Projektet er formet af innovationseksperimenter, der organiseres af såkaldte "Digital Innovation Hubs" i Europa.  En "Digital Innovation Hub" er en one-stop-shop, som hjælper virksomheder til at blive mere konkurrencedygtige gennem digitale teknologier.

Indledende eksperimenter udført på tværs af Europa så som overvågning af marker med sensorer og droner, forsøg med mobile markrobotter, høstrobotter til drivhus og robotter til logistikkæden skal demonstrere robotteknologiske innovationer inden for landbrug og fødevarer. Over de næste fire år vil der blive lavet mellem 20-30 eksperimenter, som skal være med til at flytte den seneste teknologi fra forskning til praktisk anvendelse.

Et af de første eksperimenter koordineres af Teknologisk Institut i samarbejde med Technicon og skal se på håndtering af frostvarer.

- At bygge teknologibro fra universiteter til industrien forudsætter vilje, høj faglig viden og stærke samarbejdskompetencer. Danmark er helt fremme inden for fødevarer og robotteknologi, og Technicon ser frem til at være med i et udviklingsforløb, der skaber nye løsninger og markedsmuligheder på felter, som udbygger Danmarks gunstige internationale position, siger Casper Hansen, administrerende direktør hos Technicon.

- Når vi samarbejder med flere partnere i et ambitiøst projekt som agROBOfood, bidrager alle parter aktivt med world-class know-how, uddyber han.

I projektet stiller slutbrugere med data og faciliteter, som leverandørerne i samarbejde med forskningsinstitutter og universiteter benytter til at udvikle og demonstrere den nye teknologi, fortæller Rune Hahn Kristensen.

- Slutbrugerne får til gengæld mulighed for at påvirke udviklingsretningen og produkt- og datastandarder med dertilhørende konkurrencefordele, når teknologien implementeres, siger han.

AgROBOfood yder økonomisk støtte via åbne projektkald til selve udviklingsarbejdet. Det første kald åbner til foråret 2020.

Har du spørgsmål til projektet, er du velkommen til at kontakte seniorkonsulent Rune Hahn Kristensen, eller læse mere om projektet på agROBOfoods hjemmeside.