Europas fremtidige læringsmiljøer beskrives af Teknologisk Institut

Hanne  Shapiro

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 14 15.

Europas fremtidige læringsmiljøer beskrives af Teknologisk Institut

Instituttet har i 2006 og 2007 faciliteret et udviklingsforløb for en del af EU-Kommissionens ’Institut for Prospective Technological Studies’ i Sevilla.
Dette arbejde har resulteret i afdækning af fremtidsscenarier for læringsmiljøer i Europa anno 2017.

I takt med at viden bliver en stadig større konkurrenceparameter, er der politisk stigende fokus på, hvordan vi fremover kan skabe attraktive og effektive læringsmiljøer.

I samarbejde med en række eksperter verden over har Teknologisk Institut udviklet et fremtidsscenarie for et læringsintensivt samfund med kreativ brug af teknologier og med input fra den nyeste viden inden for hjerneforskning.

Instituttet har afholdt en workshop i Paris med deltagelse af uddannelses- og IT-eksperter fra hele verden samt nøglepersoner fra den EU-Kommissionen. Workshoppen havde til formål at forfine og validere de forhold, som kan få indflydelse på udviklingsretningen.

Der er benyttet en scenarie ’back-casting’ teknik for at identificere den udvikling, som kunne føre til fremtidens optimale læringsmiljøer i Europa. Endelig har arbejdet identificeret aktuelle politiske initiativer, som kan medvirke til at realisere målene med læringsmiljøerne i fremtiden.

Allerede nu er der stor interesse, også internationalt, for at arbejde videre med scenarierne som redskab i formuleringen af nye politiske tiltag.