EWMA 2014: Brugerdreven Innovation i Sårplejen

Annemarie  Holsbo

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 44.

EWMA 2014: Brugerdreven Innovation i Sårplejen

Juni 2014

Teknologisk Institut var inviteret til dette års European Wound Management Association (EWMA) Conference for at fortælle om vores kursus i brugerdreven innovation, der afholdes i København til september i samarbejde med EWMA-sekretariatet.

To billeder fra EWMA-konference - en sal med en oplægsholder samt en stand, hvor der står en mand

Men hvad har sårpleje og brugerdreven innovation så med hinanden at gøre? ALT! – Hvis du spørger os. Fokus på konferencen var Innovation – en fælles betegnelse for al udvikling, hvad enten det er behandling, produktudvikling eller telemedicin. Dog med det fælles budskab – at forbedre patienternes behandling og liv. Derfor var vi repræsenteret på dette års EWMA-konference med både stand og workshop for at fortælle om, hvordan vi kan hjælpe til i virksomheders, forskeres og sundhedsvæsenets inddragelse af brugere i produktudviklingen og behandling.

Vores enkle stand var placeret midt mellem medicinalfirmaernes kæmpestande, som havde alt fra baristaer og is til præmielodtrækning og udklædte maskotter. På mødet var også over 3500 besøgende bestående af sygeplejersker, læger, forskere og forretningsfolk. Dette gav grobund for en masse spændende samtaler om, hvad vi som Institut kan bidrage med af viden om inddragelse af brugerens behov, markedsstrategier og partnerskaber mellem forskning, sundhedsvæsen samt offentlige og private virksomheder.

Torsdag morgen kl. 8 stod i workshoppens tegn, hvor et par håndfulde af de mest engagerede var mødt op.  Flere og flere dukkede dog op i løbet af workshoppens fire præsentationer. På workshoppen var fokus igen at fortælle om vores erfaringer med brugerinddragelse og tværfaglige partnerskaber. Vi fik hjælp fra Prof. Peter Vowden fra University of Bradford og Rod Hulme fra Smith & Nephew til at fortælle om henholdsvis sundhedssektoren og industriens erfaringer med inklusion af patienter i innovation. 

Deltagelsen på konferencen og workshoppen havde ligeledes til formål at fortælle om vores kommende kursus ”Innovation for Future Healthcare: Participation, Collaboration and Value Creation” d. 3.-4. september 2014. På kurset vil deltagerne gennem teoretisk introduktion og praktisk udførsel få et bedre kenskab til begrebet omkring brugerdreven innovation, og hvordan man kan gøre brug af det i udviklingen af forretningsmodeller. Kurset afholdes i et samarbejde mellem EWMA og Teknologisk Institut. Du kan læse mere om kurset og tilmelding her: http://userdriveninnovationcourse.org/.

Teknologisk Institut var for første gang i år repræsenteret ved EWMA-konferencen.

To billeder fra EWMA-konference: Et af en sal med oplægsholder og et andet med en stand, hvor der sidder en kvinde