Få funding til robotteknologi inden for inspektion og vedligehold

Jeshith Damsbo Anandasubramaniam

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 35 50.

Få funding til robotteknologi inden for inspektion og vedligehold

Der er en enorm mængde opgaver forbundet til inspektion og vedligehold af vores infrastruktur, som i dag bliver udført manuelt. Teknologisk Institut vil gennem EU-projektet RIMA hjælpe små- og mellemstore virksomheder med at indføre robotteknologi til at klare opgaverne.

Sikre broer, rent vand og varme stuer. Mennesker udfører i dag et hav af ensformige, risikable og tidskrævende inspektions- og vedligeholdsopgaver i sektorer som eksempelvis transport, vandforsyning og energi – som er med til at sikre, hvad mange af os tager for givet.

Det globale marked for inspektion og vedligehold er faktisk estimeret til 450 milliarder euro, og der er et massivt potentiale for robotteknologiske løsninger til at øge produktiviteten og forbedre sikkerheden.

Det potentiale forsøger Teknologisk Institut – gennem et projekt, der hedder RIMA Network – at få danske virksomheder til at udnytte til deres fordel.

Søg funding på op til 150.000 euros

RIMA (Robotics for Infrastructure Inspection and Maintenance) er et fireårigt EU-projekt, som vil hjælpe små- og mellemstore virksomheder med at indføre robotteknologi til at løse udfordringer inden for inspektion og vedligehold - eksempelvis vandforsyning, veje, jernbaner, infrastruktur i byer og energiproduktion og -distribution.

Mere konkret kan man med Teknologisk Institut - som er den danske partner i projektet - modtage nøgleservices til at opnå acceleration. Det inkluderer støtte til tests og teknologioverførsel, rådgivning og træning i robotteknologi inden for inspektion og vedligehold.

Ad to omgange afholder projektet ansøgningsrunder til 50 eksperimenter for SMV'er og mid-caps (teknologiudviklere, serviceudbydere, systemintegratorere) til en samlet værdi af over 60 millioner kroner, hvor virksomheder har mulighed for at modtage tilskud til at løse en udfordring eller udvikling af teknologier og løsninger til inspektion og vedligehold. 

Det andet og sidste kald er nu åbnet og har ansøgningsdeadline den 17. marts 2021 klokken 16:00Læs mere her.

RIMA afholder også et infoarrangement om det åbne kald den 26. februar 2021, som du kan tilmelde dig her.

Du er også velkommen til at kontakte Jeshith Damsbo Anandasubramaniam, der er konsulent hos Teknologisk Institut via jeda@teknologisk.dk eller 72 20 35 50.

Videndeling på tværs af Europa

Grundstenen i projektet er videndeling på tværs af netværk, som har til formål at gøre store og små virksomheder klogere på, hvilke muligheder der findes for at anvende robotter inden for vedligeholdelse og inspektion, fortæller Jeshith Damsbo Anandasubramaniam fra Teknologisk Institut.

- Når projektet er afsluttet, er håbet, at vi har fået skabt et netværk af "Digital Innovation Hubs", hvor man på tværs af netværk kan få ekspertise og rådgivning til at anvende robotter inden for de forskellige domæner, siger han.

Der er en flaskehals, når det kommer til at forbinde teknologien til markedets behov og applikationer med stort potentiale. At forbinde Europa internationalt og at forbinde værdikæden (forskning, teknologivirksomheder, serviceudbydere, slutbrugere og investerer) vil derfor have stor betydning for at kunne accelerere økonomisk vækst i feltet for robotter til inspektion og vedligehold.

RIMA-konsortiet består af 16 ledende forskningsorganisationer fra forskellige europæiske lande og syv organisationer, som repræsenterer slutbrugere og forskellige sektorer.